У багатьох літо асоціюється із окрошкою-легким холодним супом, який можна вживати на сніданок, обід або навіть на вечерю. Ця страва прекрасно освіжає у літню спеку.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІснують багато рецептів, де пропонують змінювати заправку для окрошки, а як зміниться її смак, якщо поексперементувати із м'ясними інгредієнтами?
Відварене куряче філе
Відварена куряча грудка вважається стандартним наповненням окрошки. Справді такий варіант найкорисніший.
У таку окрошку все ж таки краще додавати більше овочів, такий як редиска та огірок, оскільки куряча грудка не має яскраво вираженого смаку. Але така окрошка буде ситнішою, особливо якщо використовувати замість води або іншої заправки — курячий бульйон, на якому варилася грудка.
Копчене куряче філе
Копчена куряча грудка має більш виражений смак та аромат. Якщо ви любите копченості — це відмінний варіант, оскільки аромат усієї окрошки матиме приємний копчений присмак.
Також варто відзначити, що копчене куряче філе є соковитішим, на відміну від вареної грудинки.
Сосиски
Сосиски — це чудова альтернатива окрошки з ковбасою. Смачні сосиски простіше вибрати, ніж смачну ковбасу, оскільки вони вживаються частіше. Також сосиски зручніше та швидше нарізати, оскільки їх можна залишити просто у вигляді кілець.
Перед тим як додати їх в окрошку, краще відварити сосиски протягом двох хвилин, так вони віддадуть більше аромату. А щоб заощадити час, можна це зробити за допомогою мікрохвильової печі.
Варена яловичина чи телятина
Окрошка з таким складом відрізнятиметься особливою ситістю. Таким чином, ця холодна літня страва може замінити повноцінний обід, це відмінно підійде для тих, у кого під час спеки знижується зниження апетиту.
Нагадаємо, що жодних банок та консервації: як швидко приготувати "сиру" ікру з баклажанів.
Раніше ми повідомляли, що освіжаючий огірковий або бадьорий з імбиром і лимоном: 3 рецепти лимонаду, які освіжать у спеку.