Ягоди та фрукти дуже важливо правильно заморожувати на зиму, щоб у холодну пору сповна насолодитися їх смаком та отримати всі необхідні вітаміни.

Заморожені ягоди та фрукти максимально зберігають і навіть збільшують кількість вітамінів. Наприклад, у замороженій смородині вітаміну С вдвічі більше, ніж у свіжій ягоді. Але при неправильному заморожуванні, ви просто можете зіпсувати продукти. Про найпоширеніші помилки при заморожуванні ягід та фруктів ми розповімо нашим читачам нижче.

Ягоди на ринку, фото з відкритих джерел
Ягоди на ринку, фото з відкритих джерел

Помилки під час заморожування:

1. Не можна заморожувати брудні фрукти та ягоди. Врахуйте, що після розморожування помити їх буде неможливо, тому доведеться викинути чи їсти брудні.

2. Не використовуйте із цією метою харчову плівку. Краще придбати спеціальні контейнери чи вакуумні пакети. Адже ягоди та фрукти можуть набути стороннього аромату.

Популярні новини зараз
Такі платіжки тільки в кошмарах сняться: скільки віддамо за газ і світло цього літа Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

3. Персики та абрикоси не заморожуйте у свіжому вигляді. Для цього половинки персиків викладіть у пластиковий контейнер і залийте сиропом – 200 г цукру на 1 літр води.

4. Яблука у морозильній камері краще зберігати у вигляді пюре.

Ягоди, фото: pixabay.com
Ягоди, фото: pixabay.com

5. За наявності функції "швидке заморожування" обов'язково скористайтеся нею.

6. Не зберігайте ягоди у морозилці великими порціями. Розподіліть їх у таких кількостях, скільки вам потрібно на один раз.

7. Полуниця в цукрі заморожується так: чисті ягоди без плодоніжок засипте цукром і перемішайте. Коли вона почне виділяти сік, перекладіть її в пластиковий контейнер і заморозьте.

8. Обов'язково виймайте кісточки з вишень, черешень та злив перед заморожуванням. Інші ягоди ретельно переберіть.

Заморожені ягоди, кадр з відео
Заморожені ягоди, кадр з відео

Нагадаємо про гострі консервовані кабачки на зиму: рецепт, який полюбиться більше ніж аджика.

Раніше ми повідомляли, що ніколи не беріть ці огірки в консервацію: вийде несмачна м'яка маса, а не хрумка смакота.