У процесі консервації є чимало тонкощів і правил, які в разі порушення можуть обернутися банками, що "вибухнули", зокрема, огірками. Проте ситуацію ще можна врятувати.

Заготівлі можна врятувати протягом 2-3 днів, але якщо минуло більше, консервації краще позбутися, адже є ризик появи ботулізму. Банки також варто викинути, якщо є запах бродіння, оскільки це ознака псування продукту, що загрожує отруєнням.

Консервовані огірки, фото з відкритих джерел
Консервовані огірки, фото з відкритих джерел

Консервовані огірки можна врятувати за допомогою солі. Для початку переконайтеся, що вони не перекисли, якщо все добре – приступайте. Промийте овочі під проточною холодною водою, а потім - в соляному розчині (20-30 г солі на 1 літр води). Далі їх потрібно занурити у холодну воду на 15-20 хвилин.

Злийте розсіл із банок у каструлю і перекип'ятіть, а потім розкладіть огірки по стерилізованих банках. Залийте розсолом і залиште на 15 хвилин, потім розсол знову злийте і перекип'ятіть. після цього він буде готовий для заливання. Також у кожну банку слід додати чайну ложку оцтової есенції, зелень та спеції замінити новими, а зберігати у прохолодному місці.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Сіль. Фото: скрін youtube
Сіль. Фото: скрін youtube

Ще один спосіб - використання аспірину. Так само промийте огірки, перекладіть їх у чисті стерилізовані банки і залийте новим окропом. Потім злийте окріп в каструлю, додайте половину порції солі та половину порції цукру. Прокип'ятіть і залийте банки з огірками.

Після додайте по 2 подрібнені таблетки аспірину в 3-літрову банку з огірками, закрутіть кришками і залиште охолоджуватися верхом дном, накривши ковдрою.

Нагадаємо, навіщо досвідчені господині додають яблука при консервації огірків: перевірений рецепт для хрустких овочів