Чизкейк – ніжний та смачний десерт. Його можна готувати готувати по-різному: з випічкою чи без випічки та з різноманітними ягодами та начинками. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати чизкейк з чорницею без випікання.

Чорниця, фото з вільних джерел
Чорниця, фото з вільних джерел

Інгредієнти для основи:

  • пісочне печиво - 250 г;
  • вершкове масло - 100 г;
  • молоко - 2 стол.л.

Чорниця, фото з вільних джерел
Чорниця, фото з вільних джерел

Інгредієнти для начинки:

  • чорниця - 150 г;
  • сир - 500 г;
  • сметана 25% - 400 г;
  • вершки 35% - 200 мл;
  • цукор - 220 г;
  • вода - 80 мл;
  • желатин - 25 г.

Спосіб приготування:

Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці і остудити до кімнатної температури. Печиво подрібнити в крихту за допомогою блендера або качалки.

Приготування чизкейку з чорницею. Фото скріншот з Youtube
Приготування чизкейку з чорницею. Фото скріншот з Youtube

Популярні новини зараз
Гроші змусять повернути державі: українців попередили До терміналів не підходьте: популярний український банк не приймає купюри по 500 гривень Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон Українців, які відкладали долари чи євро змусять сплатити штраф: 20% від суми
Показати ще

Ретельно змішати крихти з розтопленим маслом і парою ложок молока. Суміш має добре злипатися. У форму для торта застелену харчовою плівкою викласти на дно крихту з печива і утрамбувати. Поставте в холодильник на 1 годину для застигання.

Приготування чизкейку з чорницею. Фото скріншот з Youtube
Приготування чизкейку з чорницею. Фото скріншот з Youtube

Якщо окрім дна чизкейку також хочете зробити стінки, то беріть в два рази більше печива і масла.

Для начинки вимийте чорницю і перебийте в блендері з 3 столовими ложками цукру. Якщо хочете відокремити кісточки, то пропустіть пюре через дрібне сито. Якщо використовуєте заморожені ягоди, то спочатку їх розморозьте, інакше вони "попливуть" в десерті.

Приготування чизкейку з чорницею. Фото скріншот з Youtube
Приготування чизкейку з чорницею. Фото скріншот з Youtube

Желатин розмішайте в 80 мл холодної води і залиште набухати на 10 хвилин. Потім в каструлю влийте вершки і викладіть набряклий желатин. Поставте на вогонь і нагрійте до розчинення желатину, але не кип'ятіть суміш.

У велику миску викладіть сир, сметану і цукор, і збийте міксером. Готова маса має бути густою і однорідною. Продовжуючи збивати, влийте в начинку вершково-желатинову суміш. Потім розділіть молочну суміш на 2 половини і в одну з них вмішайте чорничне пюре.

Приготування чизкейку з чорницею. Фото скріншот з Youtube
Приготування чизкейку з чорницею. Фото скріншот з Youtube

Дістаньте з холодильника форму для торта з застиглим коржем. У самий центр форми влийте по черзі спочатку 4 столових ложки сирної маси, потім ягідної. Продовжуйте, поки обидва види крему не закінчаться. Щоб отримати красиві хвилясті візерунки, проведіть кілька разів зубочисткою від краю до центру торта.

Приготування чизкейку з чорницею. Фото скріншот з Youtube
Приготування чизкейку з чорницею. Фото скріншот з Youtube

Готовий чорничний чизкейк без випічки поставте на ніч в холодильник. За бажанням десерт можна прикрасити збитими вершками або листочками м'яти.

Нагадаємо про простий рецепт, з яким впорається навіть новачок: як приготувати смачний джем із сезонної чорниці.

Раніше ми повідомляли, що гості ніколи не здогадаються, з чого це: рецепт варення з огірків до налисників чи просто на хліб.