Наші шановні читачі знають, що часто ділимося дуже цікавими рецептами. Цього разу ми хочемо показати вам, як створюється справжня класика із "сокового меню" - нектар з томатів. Зараз серпень, і це найкращий час для покупки помідорів - сезон на своєму "піку", можна знайти чудові овочі, за осудною ціною.

У той час, поки на ринку або на полицях супермаркетів є велика кількість соковитих помідорів, потрібно встигнути побільше корисного та смачного напою. І для цього випадку ми маємо простий рецепт.

Цим рецептом поділився один з українських блогерів-городників, який постійно ділиться свіжими рецептами та порадами у мережі YouTube.

Томатний сік, скріншот: YouTube
Томатний сік, скріншот: YouTube

Дістаємо соковижималку, готуватимемо найсмачніший у світі домашній томатний сік на осінь та зиму.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Що нам потрібно:

Помідори - якомога більше

Сіль - за смаком

Цукор - за смаком

Кориця – 1 ч. л. на 5 кг томатів

Гвоздика – 3-4 шт. на 5 кг томатів

Духмяний перець - 3-5 шт. на 5 кг томатів

Томатний сік, скріншот: YouTube
Томатний сік, скріншот: YouTube

Помідори миємо та обсушуємо, плодоніжки видаляємо. Ріжемо помідори великими шматочками і пропускаємо через соковитискач. Заливаємо сік у каструлю, доводимо до кипіння та додаємо спеції.

Кип'ятимо 10 хвилин. Цукру додаємо спочатку десь 3 ст.л. на 5 кг помідорів, а потім регулюємо на смак. Якщо томати кислі, варто додати більше цукру.

Томатний сік, скріншот: YouTube
Томатний сік, скріншот: YouTube

Томатний сік, кадр з відео
Томатний сік, кадр з відео

Сік готовий, розливаємо у стерилізовані банки, закриваємо та укутуємо у теплу ковдру. Ніякого оцту не треба, у помідорах і так достатньо власної кислоти, щоб вони зберігали необхідний термін.

Нагадаємо, куряча грудка, капуста, сухарики: рецепт простого, але дуже смачного салату.

Раніше повідомлялося, що королівське полуничне варення для особливих випадків: простий рецепт, який точно розповісте дітям.

Також, вся неприємна гіркота піде: як правильно вимочувати баклажани перед приготуванням.