Магазинні соуси місять у своєму складі багато хімічних домішок та консервантів, які не несуть жодної користі організму. Ми пропонуємо вам альтернативу із декількох інгредієнтів, яка не тільки збереже ваше здоров'я а й дасть можливість порадувати ваших близьких смачненьким.

Часниковий соус. Фото Freepik
Часниковий соус. Фото Freepik

Домашній часниковий соус покращить смак салату, м’яса чи риби.

СПОСІБ ПЕРШИЙ

Для його приготування не потрібно багато інгредієнтів:

  • 4-5 зубчиків часнику,
  • пучок свіжого та ароматного кропу,
  • 200 г жирної сметани.

Часник. Фото: скрін youtube
Часник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Графіки більше не застосовуються: де в Україні скасували відключення світла Українцям доведеться працювати довше для отримання пенсії Забули вказати – допомоги не чекайте: ПФУ нагадав про нюанс при оформленні субсидії Вручення повісток від ТЦК відбуватиметься по-новому: чоловіків попередили
Показати ще

За бажання можна додати трохи солі та меленого чорного перцю.

Спочатку часник потрібно пропустити через прес. Зелень слід вимити, висушити та нарізати. Потім досить усі компоненти просто добре перемішати. У результаті простий соус готовий до подачі.

СПОСІБ ДРУГИЙ

Але, якщо хочеться здивувати гостей та домочадців цікавішим соусом до риби чи м’яса, то слід скористатися цим рецептом.

Часник, фото з вільних джерел
Часник, фото з вільних джерел

Треба 4 головки часнику загорнути у фольгу і випікати близько півгодини у духовці.

Потім чашу для блендера треба покласти цей продукт, але треба його злегка остудити, а зубчики видавити.

соуси, фото: pixabay
соуси, фото: pixabay

Після цього треба додати 100 мл олії, рубану петрушку і кінзу, трохи солі. Як тільки маса стане однорідною, її можна подавати до столу.

Раніше ми писали про те, що недорога, але дуже ефективна: на що здатна кориця у догляді за квітами і як її використовувати

Як повідомляв Знай.ua, ніколи не їжте кукурудзу ввечері: у чому небезпека улюблених літніх ласощів і кому її точно не можна вживати

Також портал Знай.ua писав, що спеціалісти пояснили, чому подрімати в обід - не найкраща ідея: на довголіття можна не розраховувати