Деруни популярна страва на столі українців з тертої картоплі, яєць і борошна. Вона досить проста у приготуванні, однак бувають випадки коли господині скаржаться на те, що драник залишається сирим всередині, не хрумтить або ще гірше, взагалі розповзається у тарілці.

Деруни, скріншот: YouTube
Деруни, скріншот: YouTube

Видання Pixelinform розповіло про декілька лайфхаків, завдяки яким, приготовані вами драники вмить "розметуть" зі столу. Навіть теща обов'язково запитає про ваші секретики.

ПРАВИЛЬНА РОБОТА З КАРТОПЛЕЮ

Всім відомо, що овоч може змінити колір або стати джерелом великої кількості рідини. Тому спочатку подрібніть картоплю, додайте сіль і перемішайте.

деруни, фото Pxhere
деруни, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Через п’ять хвилин можна віджимати заготівлю, додати ложку сметани та приступати до подальшої роботи.

ЧАСНИК

Цим компонентом страву на основі картоплі точно зіпсувати не вдасться. Навпаки, деруни буквально "розмітатимуть" зі столу.

Деруни / фото: Їжа
Деруни / фото: Їжа

Часник краще рубати ножем. 1-2 часточок буде цілком достатньо.

КОПЧЕНИЙ СИР

Цей компонент багатьом може здатися несподіваним, проте часом його можна вводити для різноманітності. Завдяки цьому інгредієнту деруни виходять ситними та вкрай оригінальними.

Сир теж потрібно подрібнювати за допомогою тертки.

Нагадаємо, чи можна їсти кавун із кісточками: експерти розповіли, що буде з організмом.

Раніше ми повідомляли, що помилуйте організм: експерти пояснили, чому небезпечно пити чай літрами.

Також стало відомо, що скоріше зробіть це, щоб не залишитися без урожаю цибулі: ознаки того, що її потрібно терміново збирати.