Влітку 2023 року багатьом українцям не вдалося поласувати херсонськими кавунами через війну, яку розпочала росія на чолі з путіним.

Частково перекрити потребу намагалися за рахунок ввезення імпортної ягоди, але через це ціна на улюблений продукт літа значно підскочила.

Звичайно, зараз ми можемо спостерігати зниження вартості кавунів через те, що гарбузові встигли в інших областях, але все ж таки вона вища, ніж минулого року.

Ціни на дині та кавуни, скріншот з відео
Ціни на дині та кавуни, скріншот з відео

Саме тому потрібно максимально "відбити" свої гроші, використавши весь продукт. Для цього ми знайшли для наших читачів рецепт дивовижного та ароматного мармеладного варення з кавунових кірок, яке готується дуже легко.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Інгредієнти:

  • 2 кг кавуновых кірок;
  • 1,5 кг цукру
  • часточки лимона

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1.Кавунові кірки очистити від верхньої зеленої шкірки і відокремити м'якоть від білої кірки, залишити трохи червоної частини кавуна, так буде красивіше.
2. Білу кірку розрізати на шматочки розміром 2-3 см. Помістити в каструлю, засипати цукром і поставити на вогонь.
3. Після закипання ставимо на мінімальний вогонь, додаємо лимонні часточки і варити 1.5 години, поки скоринки стануть прозорими. Стерилізуємо банки та розливаємо варення.

Варення з кавунових кірок, фото: Знай.ua
Варення з кавунових кірок, фото: Знай.ua

Нагадаємо про заряд вітамінів у банку: готуємо корисне морквяне варення з лимоном на зиму.

Раніше ми повідомляли, що борщ та голубці можуть бути однією стравою: справді український рецепт.

Також не зайвим буде компот із агрусу, який охолодить влітку та порадує взимку: копійчаний рецепт консервації.