Настала осінь, але багато хто все ще вирушає на рибалку, щоб порадувати сім'ю уловом.

А хтось просто любить рибку, особливо смажену, із золотистою скоринкою. Однак, ми переконані, що всі стикалися з тим, що золота хрумка скоринка тягне за собою наслідки у вигляді бризків навколо плити. Чи є спосіб посмажити рибку без цього і олії, що пригоріла до сковороди? Звичайно, є і ми вам про нього розповімо, а ви записуйте рецепт.

Смажена риба, скріншот: YouTube
Смажена риба, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • Філе риби (лосось, тріска, окунь і т.д.)
  • Сіль та перець за смаком
  • Борошно (зазвичай пшеничне)
  • Яйце
  • Панірувальні сухарі
  • Рослинна олія (підходить кукурудзяна, рапсова або соняшникова)

Спосіб приготування:

1. Перед початком приготування переконайтеся, що філе добре промито та обсушене паперовим рушником. Це дозволить панірувальним інгредієнтам краще прилипнути до поверхні риби.

2. Посоліть і поперчіть з обох боків відповідно до вашого смаку. Ви можете додати інші улюблені спеції, щоб надати більш насичений смак.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Лосось у гранатовому соці, скріншот: YouTube
Лосось у гранатовому соці, скріншот: YouTube

3. Приготуйте три миски. У першу насипте трохи борошна. У другій збийте яйце виделкою. У третю миску насипте панірувальні сухарі.

4. Обваляйте кожен шматочок риби спочатку в борошні, потім вмочіть у збите яйце і, нарешті, обваляйте в панірувальних сухарях. Забезпечте рівномірне покриття паніровкою по всій поверхні риби.

5. Поставте сковороду на середній вогонь і нагрійте невелику кількість олії. Обережно викладіть рибу на розігріту сковороду. Обсмажуйте до золотистої скоринки з одного боку, це зазвичай займає близько 3-5 хвилин, залежно від товщини шматка риби. Потім акуратно переверніть та обсмажуйте з іншого боку.

Смажена риба, скріншот: YouTube
Смажена риба, скріншот: YouTube

6. Готовність риби можна перевірити, вставивши в неї ніж чи вилку. М'ясо має бути білим і добре відокремлюватися шарами. Пам'ятайте, що риба продовжить готуватись ще трохи після прибирання з плити через своє тепло.

7. Вийміть рибу зі сковороди і покладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Подавайте її гарячою з лимоном, зеленню та вашими улюбленими соусами.

Нагадаємо, що ця страва стане зіркою столу: рецепт закуски з баклажанів та грибів.

Раніше ми повідомляли, що просто та смачно: як приготувати картопляні зрази з м'ясом.