Якщо вам набридли звичайні соління з огірків та помідорів, спробуйте приготувати овочеве асорті. Виходить дуже різноманітна, смачна та яскрава закуска.

Рецепт дуже простий та не вимагає стерилізації банок. Однак важливо обрати для заготівлі стиглі та цілі овочі, без пошкоджень.

Овочеве асорті, фото suseky
Овочеве асорті, фото suseky

Інгредієнти:

  • огірки;
  • помідори;
  • морква;
  • кабачки;
  • болгарський перець;
  • цибуля;
  • часник;
  • цвітна капуста;
  • парасольки кропу;
  • листя хрону (при бажанні можна замінити на листя смородини та вишні);
  • лаврове листя;
  • чорний перець горошок.

Для маринаду на 3 літри води:

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще
  • 3 ст. л. цукру;
  • 3 ст. л. солі;
  • 3 ч. л. оцтової есенції або 180 мл столового оцту (9%).

Приготування:

Очищені підготовлені овочі складаємо в 3-х літрові банки шарами. На дно кладемо лист хріну та парасольки кропу, часник (3-4 невеликі зубчики), потім цибуля (порізана кільцями), морква (кільцями), кабачки (очистити від шкірки та насіння, порізати), огірки (якщо великі, то теж порізати), болгарський перець (на 4 частини), цвітна капуста (розділити на суцвіття) та в останню чергу помідори (проколоти у плодоніжки, щоб не тріскалися).

Вливаємо в банки окріп, накриваємо кришками, витримуємо 5 хвилин. Зливаємо воду в каструлю. Кип'ятимо воду і знову вливаємо у банки на 5 хвилин.

Вдруге зливаємо воду в каструлю. Додаємо цукор, сіль, перець горошок (з розрахунку 5-6 штук на банку), лавровий лист (3 шт. на банку). Маринад доводимо до кипіння. Швидко вливаємо оцет або оцтову есенцію. Гарячим маринадом заливаємо овочі в банках, закочуємо, перевертаємо вгору дном і укутуємо ковдрою або пледом і залишаємо до остигання.

Нагадаємо, медові крильця тануть у роті: як правильно приготувати

Раніше ми писали про те, що забутий смак дитинства: рецепт ароматного молочного пирога

Як повідомляв Знай.ua, готуємо оладки з гарбуза: вийдуть ніжні, як хмара