Якщо ви вже втомилися від магазинної продукції, то ми маємо чудовий рецепт домашнього хліба на кефірі. Хлібчик можна спекти в духовці і без дріжджів. Ну і звичайно ж, нам для приготування необхідний головний інгредієнт – мука.

Цим рецептом поділився один із українських шефів, який часто публікує цікаві способи приготування різних страв у себе на сторінках у соціальних мережах.

Домашній хліб на кефірі, скріншот: YouTube
Домашній хліб на кефірі, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

- 300 г борошна (2 склянки 150 мл без верху);

- 1 чайна ложка харчової соди (нарівні з краєчками);

- 1 чайна ложка солі (так само);

- 200 мл кефіру;

- 1-2 столові ложки олії.

Популярні новини зараз
Від каменя більше користі: українцям показали, що буде, якщо заряджати телефон "чужим" дротом "Дуже багато брехні...": мольфар прозрів і розповів, коли українські захисники вийдуть до моря Хлопець зробив дівчині найромантичнішу пропозицію, але загинув до того, як вона сказала "так", кадри останніх хвилин До 50 гривень за куб газу: експерт розповів, якими можуть бути нові тарифи на комунальні послуги
Показати ще

Спосіб приготування

Розігріти духовку до 200 С. Форму для хліба (прямокутну 10х17 см або круглу 18 см) застелити пергаментом змащеним маслом.

Просіяти борошно з содою в миску, додати|добавляти| сіль|соль| і перемішати. Влити кефір кімнатної температури перемішати ложкою. Далі добре вимісити руками протягом 5 хвилин.

Домашній хліб на кефірі, скріншот: YouTube
Домашній хліб на кефірі, скріншот: YouTube

Під час вимішування додаємо ложку-дві олії. Якщо навіть тісто трохи липке, додавати муку не треба, щоб хліб вийшов м'яким. Тісто має бути не надто крутим.

Домашній хліб на кефірі, скріншот: YouTube
Домашній хліб на кефірі, скріншот: YouTube

Краще ретельно вимісити: під час вимішування у тесті утворюється клітковина (еластичні зв'язки між його компонентами). Чим краще вимісити, тим гладкішим буде тісто і пишніша випічка. Вимісивши тісто, сформуйте хліб і викладіть у форму.

Випікайте протягом 30-40 хвилин|мінути|. Готовий хліб матиме золотисту скоринку, а дерев'яна паличка виходитиме з середини сухий: це означає, що хліб добре пропікся.

Витягніть хліб із форми разом із папером і викладіть остигати на решітку. Щоб скоринка була ніжнішою, накрийте хліб вологим рушником.

Нарізати домашній хліб краще, коли він охолоне, тому що у гарячого хліба дуже ніжний м'якуш. Замість кефіру можна скуштувати кисле молоко або ряжанку.

Нагадаємо, і в борщ, і в салати: рецепт заготівлі з буряка на зиму.

Раніше повідомлялося, тазик кабачків перетворюємо на соковиту запіканку, ще пару яєць та помідорів: у мошок немає шансів.

Також, ніжна і повітряна шарлотка з грушами: вийде набагато смачніше за класичну.