Якщо ви вже втомилися від магазинної продукції, то ми маємо чудовий рецепт домашнього хліба на кефірі. Хлібчик можна спекти в духовці і без дріжджів. Ну і звичайно ж, нам для приготування необхідний головний інгредієнт – мука.

Цим рецептом поділився один із українських шефів, який часто публікує цікаві способи приготування різних страв у себе на сторінках у соціальних мережах.

Домашній хліб на кефірі, скріншот: YouTube
Домашній хліб на кефірі, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

- 300 г борошна (2 склянки 150 мл без верху);

- 1 чайна ложка харчової соди (нарівні з краєчками);

- 1 чайна ложка солі (так само);

- 200 мл кефіру;

- 1-2 столові ложки олії.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Спосіб приготування

Розігріти духовку до 200 С. Форму для хліба (прямокутну 10х17 см або круглу 18 см) застелити пергаментом змащеним маслом.

Просіяти борошно з содою в миску, додати|добавляти| сіль|соль| і перемішати. Влити кефір кімнатної температури перемішати ложкою. Далі добре вимісити руками протягом 5 хвилин.

Домашній хліб на кефірі, скріншот: YouTube
Домашній хліб на кефірі, скріншот: YouTube

Під час вимішування додаємо ложку-дві олії. Якщо навіть тісто трохи липке, додавати муку не треба, щоб хліб вийшов м'яким. Тісто має бути не надто крутим.

Домашній хліб на кефірі, скріншот: YouTube
Домашній хліб на кефірі, скріншот: YouTube

Краще ретельно вимісити: під час вимішування у тесті утворюється клітковина (еластичні зв'язки між його компонентами). Чим краще вимісити, тим гладкішим буде тісто і пишніша випічка. Вимісивши тісто, сформуйте хліб і викладіть у форму.

Випікайте протягом 30-40 хвилин|мінути|. Готовий хліб матиме золотисту скоринку, а дерев'яна паличка виходитиме з середини сухий: це означає, що хліб добре пропікся.

Витягніть хліб із форми разом із папером і викладіть остигати на решітку. Щоб скоринка була ніжнішою, накрийте хліб вологим рушником.

Нарізати домашній хліб краще, коли він охолоне, тому що у гарячого хліба дуже ніжний м'якуш. Замість кефіру можна скуштувати кисле молоко або ряжанку.

Нагадаємо, і в борщ, і в салати: рецепт заготівлі з буряка на зиму.

Раніше повідомлялося, тазик кабачків перетворюємо на соковиту запіканку, ще пару яєць та помідорів: у мошок немає шансів.

Також, ніжна і повітряна шарлотка з грушами: вийде набагато смачніше за класичну.