В Україні стала прохолодніша погода, яка дає зрозуміти, що осінь вже зовсім близько. У дощову погоду чудово зігрває та піднімає настрій гарячий шоколад. Напій більш корисний за каву, адже тут відсутній кофеїн.

Гарячий шоколад, скріншот: YouTube
Гарячий шоколад, скріншот: YouTube

Щоб його консистенція була більш густою та насиченою,можна додати кукурудязний крохмаль.

Рецептом солодкого зігріваючого напою поділилась фудблогерка Катерина Мовчанна своїй сторінці в Instagram.

Гарячий шоколад, скріншот: YouTube
Гарячий шоколад, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою
Показати ще

Інгредієнти:

  • чорний шоколад – 100 г
  • молоко – 480 мл
  • какао – 2 ст. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • сіль – дрібка
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л. + молоко – 2 ст. л

Рецепт гарячого шоколаду. Фото Instagram
Рецепт гарячого шоколаду. Фото Instagram

Спосіб приготування:

1. Молоко, шоколад, какао, цукор і сіль помістити в каструлю та поставити на вогонь.

2. Окремо змішати крохмаль та молоко.

Рецепт гарячого шоколаду. Фото Instagram
Рецепт гарячого шоколаду. Фото Instagram

3. Коли шоколад в каструлі розтане, додати масу з крохмалем. Постійно помішуючи, довести до кипіння.

4. Коли маса почне повільно закипати, зняти з плити і розлити гарячий шоколад у чашки.

Гарячий напій можна прикрасити печивом, маршмелоу, збитими вершками.

Рецепт гарячого шоколаду. Фото Instagram
Рецепт гарячого шоколаду. Фото Instagram

Нагадаємо про найсмачніший рецепт пікантної аджики з яблуками, який ніколи не набридає: закінчиться дуже швидко.

Раніше ми повідомляли, що сало стане дефіцитним , коли ви скуштуєте цей рецепт: засолювання за 5 хвилин, взимку згадайте з подякою.

Також стало відомо, що ці шишки швидко піднімуть настрій: рецепт варення, який ви точно шукали. Якщо хочете позбавитися смоли, процідіть варення через марлю і закрийте на зиму тільки корисний сироп.