Цибулю широко використовують у кулінарії, але не всім подобається її специфічний смак та печіння. Втім, їх можна легко нейтралізувати за допомогою звичайного окропу.

Саме окріп допоможе позбутися гіркоти в цибулі. Для цього потрібно просто ошпарити овоч у воді високої температури, а потім готувати. Докладна інструкція:

  1. поміщаємо нарізану цибулю в миску;
  2. заливаємо наш овоч окропом і залишаємо на 2-3 хвилини. Якщо перетримати, то цибуля звариться і стане надто м'якою;
  3. після цього його необхідно відкинути на друшляк або сито і промити холодною водою, можна навіть з льодом.

Цибуля. Фото: скрін youtube
Цибуля. Фото: скрін youtube

Є ще секретний спосіб з використанням окропу та оцту. Він працює ще ефективніше. Крім того, після оцту овоч залишиться хрустким і одразу злегка промаринується, а гіркота піде.

Так, кулінарам необхідно розвести 2 чайні ложки столового 9-відсоткового оцту на 200 мілілітрів води. Заливаємо цей розчин у миску, де вже є нарізана цибуля. У такому стані його потрібно потримати приблизно 30 хвилин, щоб отримати легкий оцтовий смак. Однак далеко не всі люблять кислоту, це потрібно враховувати під час приготування.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Цибуля ріпчаста. Фото: Youtube
Цибуля ріпчаста. Фото: Youtube

Раніше ми писали про те, що терміново покладете пляшки з водою в морозилку і отримайте менший рахунок за комуналку: як це працює

Як повідомляв Знай.ua, чим можна ефективно очистити кухонну дошку: два способи з інгредієнтами, які знайдуться у кожного

Також портал Знай.ua писав, сезон застуди стартував: лікарі підказали, як захистити організм за допомогою домашніх засобів.