Баклажан – це специфічний овоч, який припаде до вподоби не кожному. Однак можна погратися з їх смаком поєднуючи їх з незвичними продуктами. Зі сливами та соусом териякі цей овоч буде надзвичайно соковити та пряним.

Рецептом поділилась фудблогерка з ніком aleksa_litvish в Instagram.

Баклажани теріяки зі сливами. Фото скріншот із Instagram
Баклажани теріяки зі сливами. Фото скріншот із Instagram

Що нам потрібно для приготування?

Сливи - 6-8 штук;

Популярні новини зараз
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Оплата комунальних послуг: що обов'язково потрібно перевіряти, щоб не втратити гроші
Показати ще

Червоне вино - 80 мл;

Цукор - 80 г;

Вусткрський соус - 1 ст.л.;

Баклажани - 3-4 шт;

Оливкова олія - 1 ст.л.;

Соус Теріяки - 1 ст.л.

Баклажани теріяки зі сливами. Фото скріншот із Instagram
Баклажани теріяки зі сливами. Фото скріншот із Instagram

Спосіб приготування:

Сливи 6-8 штук нарізати на половинки і забрати кісточки.

Вилити в каструлю 80 мл. червоного вина і засипати 80 г. цукру.

Баклажани теріяки зі сливами. Фото скріншот із Instagram
Баклажани теріяки зі сливами. Фото скріншот із Instagram

Закип'ятити і випарувати десь в половину до легкого загустіння на середньому вогні.

Викласти сливи розрізом вниз одним шаром, через хвилини 2 перевернути.

Влити 1 ложку вустерського соусу.

Баклажани нарізати вздовж на 2 половинки.

Баклажани териякі зі сливами. Фото скріншот з Instagram
Баклажани теріяки зі сливами. Фото скріншот із Instagram

Зробити ромбовидні надрізи – це важливо. Так утвориться рівномірна скоринка.

Змастити оливковою олією, посолити.

Викласти у розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин (залежно від розміру).

Баклажани териякі зі сливами. Фото скріншот з Instagram
Баклажани теріяки зі сливами. Фото скріншот із Instagram

Дістати , змастити соусом Теріяки (можна спробувати і бальзамічний оцет) і на 1 хвилину повернути в духовку.

Їсти з мʼяким сиром, типу бурати.

Нагадаємо, цей істинно український продукт убереже вам від хвороб: чим насправді корисно сало - навіть при бронхіті

Раніше ми писали про те, що догляд за виноградом восени: як підготувати кущі до зимівлі

Як повідомляв Знай.ua, не тільки на кухні: як ефективно використовувати сіль у побуті