М'ясні котлетки – досить банальна страва, яка стала традиційною на багатьох кухнях. Однак не всі вміють готувати їх правильно – так, щоб і смачно, і не підгоріло.

Існує кілька секретів приготування смачних та соковитих котлет. Однією з найпоширеніших помилок домогосподарок є обвалення напівфабрикату в борошні – в такому разі котлети вийдуть вугільно-чорними.

котлети, фото Creative Commons
котлети, фото Creative Commons

Крім того, таке панування обов'язково пригорить до сковороди, і після кожної порції котлет посуд доведеться відмивати від гару.

  • Замість борошна візьміть сухарі - так і котлети не пригорять, і скоринка буде хрумкою.
  • Сковорода, на якій смажаться котлети, має бути добре розігрітою.
  • Вибирайте посуд з товстим дном – у такому нічого не пригорить.
  • Не бійтеся наливати масло в сковорідку - його не повинно бути багато або мало, а стільки, щоб покрити все дно. Якщо заощадите на олії, котлети підгорять.

Котлети, скріншот відео
Котлети, скріншот відео

Популярні новини зараз
На місяць по 4500: українцям готують нову соцдопомогу, але від дечого доведеться відмовитися Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші
Показати ще
  • Ділите приготування котлет на партії по чотири-п'ять штук. Більша кількість котлет буде довго і нерівномірно смажитися.
  • Починайте смажити котлети на сильному вогні. Коли з'явиться апетитна скоринка, зменшіть вогонь.
  • Якщо котлети почали пригоряти, підіть на хитрість - додайте в сковорідку окріп, борошно та сметану, і приготуйте підливу.

Такі котлети будуть протушковані, а за смаком навіть краще, ніж після звичайної смаження.

Нагадаємо, що буде солодка і пролежить до літа: як розібратися, який гарбуз брати, а від якого триматися подалі.

Раніше ми повідомляли, що для супчиків, гарячих страв та гарнірів: як зробити овочеву заготівлю, щоб спростити життя взимку.