Для всіх наших читачів, які знають, що потрібно робити на кухні, крім того що тільки їсти, є чудовий рецепт домашніх бургерів. У домашніх умовах можна приготувати найсмачніші бургери – це легко та не забере багато часу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБулочки для бургерів можна придбати практично у будь-якому супермаркеті. Радить спробувати, на один бургер піде лише 15 хвилин, і це з приготуванням котлети.
Цим рецептом поділився один із українських шефів, який часто публікує цікаві способи приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що потрібно із продуктів:
• Булочки для гамбургерів – 3 шт.
• Яловичина – 600 г
• Сало – 100 г
• Сир тостовий – 3-6 скибочок
• Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
• Салат листовий – за смаком
• Майонез – 2 ст. ложки
• Сметана – 1 ст. ложка
• Олія оливкова - 1 ст. ложка
• Соус вустерський – 1 ч. ложка
• Оцет винний білий – 1 ч. ложка
• Сіль – за смаком
• Перець чорний мелений – за смаком
Спосіб приготування
Для приготування бургеров у домашніх умовах підготуйте необхідні продукти. Яловичина має бути дуже хорошої якості та перевіреного виробника. М'яса та жиру у фарші має бути у відсотковому співвідношенні 70 до 30, але ми готуємо для себе, тому сала можна взяти і менше.
Перекрутіть яловичину із салом на м'ясорубці з великою решіткою. Фарш злегка збийте, не соліть. Розріжте булочки на дві частини. Внутрішньою стороною покладіть їх на гарячу сковороду і трохи підсмажте.
За допомогою кільця сервіровки зробіть котлети однакового розміру - такого ж діаметру, як і булочки для гамбургерів. Обсмажте котлети в змащеній рослинною олією сковороді, по 2-3 хвилини з кожного боку.
Для соусу змішайте майонез, сметану, вустерський соус, посоліть і поперчіть соус за смаком. Можна додати до соусу трохи гірчиці.
Наріжте цибулину кільцями або півкільцями, збризкайте її білим оцтом винним і залиште на пару хвилин маринуватися.
Нам залишилося лише зібрати домашні бургери. Нижню частину булочки потрібно змастити соусом, покласти на неї будь-який листовий салат, салат - котлету (або дві). Тепер котлету потрібно посолити та поперчити, накрити її скибочкою тостового сиру. Зверху додати трохи маринованої цибулі та ще трохи соусу.
Накрити зверху другою половиною булочки, скріпити дерев'яною або бамбуковою шпажкою. До речі, за бажання можна додати в гамбургери кухоль свіжого помідора або скибочку маринованого огірка, з ними теж буде смачно і соковито.
Подавати домашні бургери потрібно негайно, поки булочка всередині тепла і хрумка, а гарячі котлети.
Нагадаємо, таких ви точно не куштували: рецепт грибних котлет з вівсянкою.
Раніше повідомлялося, тільки не кажіть, що варили гречку так: важливе правило розсипчастої каші, яке всі упускають.
Також, соковитий курячий рулет із броколі, який прикрасить будь-який стіл: простий рецепт на свято.