Якщо ви шукаєте рецепт ситної та незвичайної консервації на зиму, зверніть увагу на цей печінковий паштет із баклажанами. Його можна подавати з грінками, гарячою картоплею і всім, чого тільки душа забажає.

Рецепт простий і не займає багато часу, а підказала його Олена на своєму YouTube каналі "Щоденник життя".

Баклажани на зиму, скріншот: YouTube
Баклажани на зиму, скріншот: YouTube

Які інгредієнти потрібні:

  • Баклажан 2 кг
  • Печінка куряча 1 кг
  • Морква 500 г
  • Цибуля ріпчаста 500 г
  • Масло вершкове несолоне 250 г
  • Рослинна олія 125 мл
  • Сіль кам'яна 3 ч. л.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Лавровий лист 4 шт.

Як приготувати, покроковий рецепт:

Популярні новини зараз
Все людство загине: вчені назвали дату кінця світу на Землі "Кинули на півдорозі": українським абітурієнтам закрили двері у закордонні виші В Україні планують ввести ще одну пенсію "Території не повернемо": українців закликали готуватися до другої війни
Показати ще

Всі овочі вимийте, баклажани запікайте до м'якості. Печінку промийте та відваріть до готовності.

Моркву та цибулю почистіть, моркву натріть на велику тертку, цибулю дрібно наріжте. Розігрійте сковороду з олією і обсмажте цибулю до прозорості, додайте моркву, перемішайте і тушкуйте до м'якості.

Баклажани наріжте шматочками і перекрутіть через м'ясорубку. Потім перекрутіть печінку та піджарку. У перекручену масу додайте олію, сіль, перець, перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні 1 годину.

За цей час простерилізуйте банки та кришки. Розкладіть паштет у стерилізовані банки та герметично закрийте кришками.

Раніше ми писали про те, що ви будете просто ніндзя: як швидко і легко нашаткувати капусту, щоб вона була дрібною і не втратила свій сік

Як повідомляв Знай.ua, пиріг-коса з домашнім сиром і сливами, який створить настрій в осінню прохолоду: рідні скажуть вам величезний "Спасибі"

Також портал Знай.ua писав, що українці в небезпеці через консервацію: що потрібно робити обов'язково перед заготівлею, щоб не потрапити до лікарні