Щоб їсти смачно та корисно, не обов'язково сильно себе обмежувати. Навіть улюблену піцу можна приготувати так, щоб це не позначилося на фігурі, але якщо вона на основі овочів.

Для піци з броколі можна використовувати не суцвіття, а тверду частину, яку часто викидають, але дарма. Страва виходить смачною і цілком соковитою завдяки томатам та сиру. Рецепт підказала український фудблогер Дарія Дорошкевич.

Броколі. Фото: Youtube
Броколі. Фото: Youtube

Інгредієнти:

  • Броколі 300 г
  • Яйце куряче, велике 2 шт.
  • Борошно 90 г
  • Сіль за смаком
  • Олія вершкове несолоне 20 г
  • Моцарела 250 гр
  • Томати чері 200 г

Процес приготування:

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще
  1. Броколі промийте, розберіть на суцвіття та перебийте у чаші блендера. Перекладіть у миску, додайте яйця, сіль, борошно та перемішайте в однорідну масу.
  2. На середньому вогні розігрійте сковороду з олією, викладіть масу з броколі і розрівняйте. Накрийте кришкою та готуйте кілька хвилин. Томати чері помийте і розріжте навпіл. Сир моцарелла натріть на тертку з великими отворами.
  3. Половинки черрі розкладіть на основу з броколі, злегка втиснувши їх. Посипте тертим сиром, накрийте кришкою та готуйте до розплавлення сиру. Подавайте готову броколі-піцу гарячою, попередньо нарізавши її порційно.

Раніше ми писали про те, що смердить, як зі столовки: як посмажити котлети, щоб не пахла вся квартира і нічого не пригоріло до сковорідки

Як повідомляв Знай.ua, від такого обіду точно ніхто не відмовиться: як приготувати картопляні оладки під ароматним грибним соусом

Також портал Знай.ua писав, що якщо ви не зробите це перед заморожуванням баклажанів і перців, то кусатимете лікті: золоте правило заготівлі на зиму