Холодна та вітряна погода та довгі темні вечори викликають гостре бажання закутатись у теплий плед, дивитись улюблений фільм і зігрівати руки об чашку з гарячим глінтвейном.

Магазинні варіанти напою часто програють у смаку домашньому глінтвейну, тим паче його приготування не відніме багато вашого часу та зусиль.

Глінтвейн на білому вині. Фото скріншот з Instagram
Глінтвейн на білому вині. Фото скріншот з Instagram

Пропонуємо вам спробувати рецепт зігірваючого глінтвейну на білому вині, яким поділилась фудблогерка Оксана Черпак на своїй сторінці в Instagram.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще
  • біле сухе вино – 0,75 л
  • мед – 2 ст. л.
  • зерна гвоздики – 10 зерен
  • кориця – 2 палички
  • духмяний перець горошок – 5 шт
  • перець чорний горошок – 10 шт
  • апельсин – 1 шт

Глінтвейн на білому вині. Фото скріншот з Instagram
Глінтвейн на білому вині. Фото скріншот з Instagram

Спосіб приготування:

Для початку потрібно змішати у каструлі усі приправи та мед.

Приготування глінтвейну, скріншот відео
Приготування глінтвейну, скріншот відео

Апельсин порізати навпіл, з однієї половини вичавити сік у каструлю, іншу половину порізати на шматки.

Залити все вином, поставити на вогонь та варити 5-6 хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи.

Глінтвейн. Фото: Youtube
Глінтвейн. Фото: Youtube

Після цього вимкнути вогонь та дати настоятися напою ще 5 хвилин під кришкою. Процідити.

Келихи прикрасити сухофруктами, налити глінтвейн та насолоджуватися.

Смачного!

Нагадаємо про хек, запечений з картоплею , сиром та сметаною: відмінний варіант корисної та ситної страви.

Раніше ми повідомляли про рецепт конвертиків із капусти із сиром у клярі: бюджетна та смачна закуска, яка сподобається навіть дітям.

Також не зайвим буде домашній бургер на котлеті з яловичини: 15 хвилин, і кухня перетвориться на дорогий ресторан.