Мариновані печериці - це дуже смачна та проста у приготуванні закуска, яку часто можна зустріти на святкових столах.

Єдине, грибам необхідно наполягати перед вживанням, а в іншому рецепт не повинен викликати особливих труднощів. Також слід підготувати ароматні прянощі, а за бажанням можна додати мед та гірчицю.

Мариновані печериці, скріншот
Мариновані печериці, скріншот

Інгредієнти:

  • Печериці 1 кг
  • Часник, зубчики 4 шт.
  • Гвоздика 4 шт.
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Оцет 9% 45 мл
  • Олія соняшникова 30 г
  • Сіль 25 г
  • Цукор 10 г
  • Вода 500 гр

Як приготувати:

Відріжте у грибів ніжку — маринуватимемо лише верхню частину печериць. Наріжте великими шматочками часник. Налийте у велику каструлю воду і додайте до неї всі інгредієнти для маринаду, окрім оцту. Доведіть суміш до кипіння і лише тоді вливайте оцет.

Покладіть у киплячий маринад гриби. Варіть їх 6 хвилин – цього часу достатньо, щоб гриби зберегли соковитість, залишилися пружними та не були надто м'якими.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Показати ще

Якщо ви плануєте вживати гриби відразу, дайте їм 5 годин на охолодження. Якщо хочете законсервувати гриби, то заздалегідь простерилізуйте банки і прокип'ятіть кришки.

Киплячий маринад разом із грибами розлийте по банках і закатайте кришками. Переверніть банки, накрийте чимось теплим і залиште до повного остигання.

Мариновані печериці, фото 1000.menu
Мариновані печериці, фото 1000.menu

Нагадаємо, що цей відвар врятує ваші млинці: тепер вони ніколи не порвуться, спробуйте цей рецепт.

Раніше ми повідомляли, що перевірили, краще за магазинні: рецепт протеїнових батончиків всього їх двох інгридієнтів.