У ті часи, коли наші бабусі та прабабусі господарювали, ще не було сучасних зручностей типу мікрохвильових печей або морозильних камер з функцією розморожування. Тому їм доводилося самостійно вигадувати різноманітні хитрощі, щоб швидко розморозити заморожене м'ясо.

Один із перевірених способів – використання цукрового розчину.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Для цього потрібно налити в каструлю близько 1,5 літра води та нагріти її приблизно до 40 градусів. Далі всипати 3 столові ложки цукру і ретельно розмішати, щоб він повністю розчинився.

Тоді дістати з морозильної камери шматок замороженого м'яса і занурити їх у підготовлену цукрову воду. Через 10 хвилин можна виймати м'ясо, даючи йому розм'якшити. Після такої процедури процес розморожування значно пришвидшиться. До того ж страва такого м'яса матиме пікантний смак.

Популярні новини зараз
В українців погрожують відібрати житло: за що можна залишитись без даху над головою В Україні готують важливі зміни до мобілізації: чого чекати Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття
Показати ще

Інший простий спосіб – скористатися звичайною кухонною сіллю. Після того, як заморожений шматок м'яса вилучено з морозилки та звільнено від упаковки, його потрібно ретельно натерти сіллю з усіх боків. Залишити м'ясо на 20 хвилин, після чого можна готувати без додаткової підсолки, адже сіль не змивається.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Ще один життєвий лайфхак від наших пращурів – використання оцтового розчину.

Для цього не потрібно виймати заморожене м'ясо з пакета чи упаковки. Просто покладіть його в миску і залийте розчином, що складається з оцту та води в рівних пропорціях. Залишіть розморожуватися, оскільки оцет має властивість замерзати тільки при температурі -20°С.

Нагадаємо, проста ягода замінить цілу аптечку: що потрібно їсти, щоб залишатися молодим та здоровим

Як повідомляв "Знай.uа", українці перевищують норми споживання солі – МОЗ розповіло про жахливі наслідки

Знай.ua писав, приємні знижки можуть обернутися великим розчаруванням: як супермаркети обманюють покупців