У ті часи, коли наші бабусі та прабабусі господарювали, ще не було сучасних зручностей типу мікрохвильових печей або морозильних камер з функцією розморожування. Тому їм доводилося самостійно вигадувати різноманітні хитрощі, щоб швидко розморозити заморожене м'ясо.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОдин із перевірених способів – використання цукрового розчину.
Для цього потрібно налити в каструлю близько 1,5 літра води та нагріти її приблизно до 40 градусів. Далі всипати 3 столові ложки цукру і ретельно розмішати, щоб він повністю розчинився.
Тоді дістати з морозильної камери шматок замороженого м'яса і занурити їх у підготовлену цукрову воду. Через 10 хвилин можна виймати м'ясо, даючи йому розм'якшити. Після такої процедури процес розморожування значно пришвидшиться. До того ж страва такого м'яса матиме пікантний смак.
Інший простий спосіб – скористатися звичайною кухонною сіллю. Після того, як заморожений шматок м'яса вилучено з морозилки та звільнено від упаковки, його потрібно ретельно натерти сіллю з усіх боків. Залишити м'ясо на 20 хвилин, після чого можна готувати без додаткової підсолки, адже сіль не змивається.
Ще один життєвий лайфхак від наших пращурів – використання оцтового розчину.
Для цього не потрібно виймати заморожене м'ясо з пакета чи упаковки. Просто покладіть його в миску і залийте розчином, що складається з оцту та води в рівних пропорціях. Залишіть розморожуватися, оскільки оцет має властивість замерзати тільки при температурі -20°С.
Нагадаємо, проста ягода замінить цілу аптечку: що потрібно їсти, щоб залишатися молодим та здоровим
Як повідомляв "Знай.uа", українці перевищують норми споживання солі – МОЗ розповіло про жахливі наслідки
Знай.ua писав, приємні знижки можуть обернутися великим розчаруванням: як супермаркети обманюють покупців