Безумовно, є черешню прямо з миски - це дуже смачно, але з цих літніх ласощів можна ще приготувати неймовірний соус, яким ви насолоджуватиметеся не один день.

Варто поквапитися, тому що сезон черешні не такий вже й довгий, а соус потрібно встигнути приготувати. Процеси максимально прості та не займуть багато часу.

Черешня на ринку. Фото кадр з Youtube
Черешня на ринку. Фото кадр з Youtube

Сам соус із черешні добре поєднується зі смаженим м'ясом, печінковим паштетом або сирною тарілкою, якщо раптом захочете провести вечір у компанії друзів та з келихом вина.

Інгредієнти для соусу:

  • Черешня 400 г
  • Цукор 100 гр
  • Оцет винний 50 мл
  • Корінь імбиру свіжий 50 г
  • Червоний перець чилі 1 шт.
  • Кориця, палички 1 шт.
  • Перець запашний, горошок 10 шт.

Як приготувати, покроковий рецепт:

Популярні новини зараз
"Скоро закінчиться...": ясновидець передбачив фінал повномасштабної війни вже зовсім скоро Графіки відключення електроенергії на 27 червня Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків "Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь
Показати ще
  1. Ягоди промити, розрізати на половинки, очистити від кісточок. Чилі почистити від насіння, нарізати півкільцями. Імбир почистити, натерти на дрібну тертку.
  2. У сотейнику поєднати черешню, цукор, імбир, оцет, довести до кипіння і варити 15 хвилин на малому вогні. Знімати пінку.
  3. Додати чилі, паличку кориці та горошини перцю. Проварити ще 5-7 хвилин на мінімальному вогні, помішуючи ложкою. Готовий соус остудити, перекласти в контейнер та тримати у холодильнику.

Соус із черешні, фото shuba
Соус із черешні, фото shuba

Нагадаємо про закуску на будь-який стіл: рецепт фаршированих яєць, потрібно лише 15 хвилин.

Раніше ми повідомляли, що літні спогади мелькатимуть у кожній ложці: солодкий персиковий джем із 2 інгридієнтів.

Також, коли ціни на м'ясо в космосі: рецепт бюджетних цибульних котлет, які смачніші за курячі.