Малина – це не тільки смачна, а й дуже корисна ягода, яка, на жаль, має досить короткий термін зберігання. У свіжому вигляді вона залишається соковитою та ароматною лише протягом двох днів у холодильнику.

Однак існує чудовий спосіб продовжити насолоду від цієї літньої ягоди – заморожування.

Людина, яка збирає щедрий врожай малини
Людина, яка збирає щедрий врожай малини

Заморожена малина може зберігатися від 12 до 18 місяців, що дозволяє насолоджуватися її смаком протягом усього року.

Вона чудово підходить для приготування різноманітних страв. Крім того, заморожену малину можна вживати як самостійну страву, додавши трохи цукру або зберігши її натуральний смак.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Щоб правильно заморозити малину та зберегти її смакові якості, головне знати про кілька секретів. Насамперед, ретельно перебирати ягоди. Видалити всі пошкоджені, перезрілі або знебарвлені плоди. Це допоможе запобігти псуванню всієї партії під час заморожування. Потім промити малину, 2-3 рази холодною водою, але не залишати їх у воді надовго, щоб вони не розмокли.

Після промивання дайте стекти воді протягом 10 хвилин.

Викладіть вимиті ягоди на паперовий рушник або кухонну серветку. Це допоможе видалити зайву вологу з поверхні малини.

Людина, яка пересипає малину
Людина, яка пересипає малину

Потім підготуйте деко для випічки, застеливши його пергаментним папером. Розкладіть на ньому малину таким чином, щоб ягоди не торкалися один одного. Це допоможе зберегти форму кожної ягоди та запобігти їх злипанню під час заморожування. Це ж деко відправляємо в морозилку на кілька годин, щоб вони повністю заморозилися. Коли це станеться, тоді можна пересипати ягоди в будь-який контейнер для заморозки або герметичний пакет.

Нагадаємо, проста ягода замінить цілу аптечку: що потрібно їсти, щоб залишатися молодим та здоровим

Як повідомляв "Знай.uа", останній шанс насолодитися ягідками: в Україні супермаркети знизили ціни на полуницю та черешню

Знай.ua писав, що консервувати в червні на зиму