У розпал літа, коли городи та ринки рясніють свіжими огірками, багато господинь починають активно готуватися до зими, консервуючи соковиті зелені плоди.

Це не тільки чудовий спосіб зберегти літній смак на довгі місяці, але й урізноманітнити зимове меню смачною та корисною закускою.

Консервація огірків з гірчицею, скріншот
Консервація огірків з гірчицею, скріншот

Сьогодні ми розглянемо класичний рецепт консервованих огірків, який відрізняється особливо смачним розсолом. Цей рецепт розрахований на приготування двох літрових банок ароматних хрустких огірків, які стануть чудовим доповненням до будь-якого столу.

Для початку слід подбати про інгредієнти.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Зима буде без світла: тривожний прогноз Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

Вам знадобиться кілограм огірків. Важливо вибирати невеликі цупкі плоди без пошкоджень. Крім того, приготуйте один болгарський перець, дві парасольки кропу, часник (4-6 зубчиків). Що стосується спецій, то нам потрібно буде 4 горошини запашного перцю, 10 горошин чорного перцю та 2 лаврові листи.

Для маринаду знадобиться літр води, столова ложка солі та дві з половиною столові ложки цукру. Не забудьте про оцет - нам потрібно буде 8 чайних ложок 9% оцту.

Консервовані огірки із гірчицею, фото: Знай.ua
Консервовані огірки із гірчицею, фото: Знай.ua

Тепер перейдемо до процесу приготування. Почніть з того, що ретельно вимийте огірки та замочіть у холодній воді на 1-2 години. Це допоможе зробити їх більш пружними та хрусткими. У цей час підготуйте банки – вимийте їх содою та простерилізуйте над парою протягом 5 хвилин. Не забудьте прокип'ятити кришки.

Підготуйте спеції – залийте окропом лавровий лист та кріп, залиште на хвилину. Це допоможе розкрити їхній аромат. Тепер можна починати складати інгредієнти у банки. На дно покладіть шматочки болгарського перцю, лавровий лист, чорний і запашний перець, часник та парасольки кропу.

Огірки викладайте в банки особливим способом: перший ряд вертикально, попередньо відрізавши плодоніжку, а другий ряд горизонтально. Зверху додайте ще трохи часнику та кропу. Залийте окропом, накрийте кришками і залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду, знову закип'ятіть її та повторіть процедуру. Після другої заливання воду можна вилити.

Час приготувати маринад. На літр води візьміть столову ложку солі та дві з половиною столові ложки цукру. Доведіть суміш до кипіння, повністю розчинивши сіль та цукор. Залийте гарячим маринадом огірки у банках. У кожну літрову банку додайте по 4 чайні ложки оцту і одразу ж закатайте кришками.

Завершальний етап – перевернути банки, загорнути їх у теплу ковдру та залишити до повного охолодження.

Нагадаємо, смачніше, ніж у кавказьких господарок: рецепт гострої аджики з чилі, для якого не потрібна електроплита

Як повідомляв "Знай.ua", кабачки в клярі "зайдуть" краще, ніж літній шашлик: рецепт, який хотіли б знати багато хто

Знай.ua писав, баклажани стануть улюбленим овочом: рецепт літнього салату