Багато господинь консервують кабачки на зиму, адже такими смачними та корисними овочами хочеться ласувати не лише за хорошої погоди. Однак таку заготівлю можна зробити ще ситнішою.

Салат із рису, кабачків та інших овочів готують часто. Виходить дуже смачний салат, який посідає почесне місце на кожному столі. Інгредієнти розраховані на 11 баночок обсягом 480 мл.

Кабачки з рисом, скріншот
Кабачки з рисом, скріншот

Інгредієнти:

  • 2 ст рису (360 г)
  • 1 літр води
  • 2 кг кабачків
  • 1 кг помідорів
  • 600 г солодкого болгарського перцю
  • 600 г цибулі
  • 400 г моркви
  • 1 ч. л. або 1 пучок кропу чи петрушки
  • 300 мл рафінованої олії (без запаху)
  • 6-7 великих зубчиків часнику
  • 3 ст великої кам'яної солі
  • 2 ст цукру
  • 3 ст столового оцту 9%

Як приготувати:

1. Промиваємо рис, закидаємо в каструлю і заливаємо 1 літром холодної води, варимо до повної готовності. Цибулю нарізаємо не надто тонкими чвертю кільцями, а моркву – на тертку. Перець нарізаємо на кубики, гострий за бажанням.

2.В кабачках зрізаємо краї та нарізаємо на шматочки орієнтовно 2*2 см, у помідорів теж зрізаємо все зайве та нарізаємо на кубики. Далі беремо велику каструлю і відразу наливаємо в неї олію, додаємо цибулю і обсмажуємо близько 10 хвилин, потім йде морква. Перемішуємо.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою Небезпечні дати, містична мета путіна, і що буде на фронті: огляд пророцтв відомих провидців на зиму 2024 Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа Мінімум 2400 грн: пенсіонерам готують доплати, які залежатимуть від стажу
Показати ще

3. Далі додаємо помідори, перець. Відразу висипаємо сіль, цукор та кріп. Перемішуємо. Накриваємо кришкою і гасимо приблизно 10 хвилин. Потім викладаємо кабачки і гасимо ще 15 хвилин, додаємо рис і видавлюємо часник. Варимо 5 хвилин і наприкінці додаємо оцет.

4.Після залишається тільки розкласти всю суміш по простерилізованих банках, перевертаємо та обгортаємо пледом. Зберігати краще у темному, прохолодному місці.

Кабачки з рисом, скріншот
Кабачки з рисом, скріншот

Нагадаємо, що кабачки в сметані будуть кращими за гриби: цей рецепт стане вашим коханим на літо.

Раніше ми повідомляли про геніальний рецепт консервованих огірків: захочете "закатати" тонну .

Також у таку спеку охолодить тільки це: освіжаючий напій зі смородини, справжній порятунок.