Зазвичай господарки готують підливу з м'яса. Виходить ситно, смачно та підходить до будь-якого гарніру. Однак, якщо використовувати гриби замість тієї ж курки або кролика, ви точно не помилитеся.

Гриби теж можуть бути головним гредієнтом для підливи, і анітрохи в цьому плані не поступаються м'ясу. Краще вибирати саме печериці, тому що вони є на полицях супермаркету завжди і прості у приготуванні.

Грибна підлива, фото 1000.menu
Грибна підлива, фото 1000.menu

Що знадобиться:

  • Печериці 400 гр
  • Борошно пшеничне 1 чайн.л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сметана 2 стол.
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія 2 стол.

Як приготувати:

Цибулю почистіть і наріжте дрібним кубиком. На сковороді розігрійте олію, додайте цибулю. Обсмажте його до золотистого кольору середньому вогні 5-7 хвилин.

Печериці добре помийте, обсушіть і наріжте кубиком. Величина кубиків на ваш смак, як і кількість цибулі. Всипте нарізані гриби до сковороди до цибулі. Небагато посоліть, щоб видалити зайву вологу з грибів. Обсмажуйте гриби на середньому вогні близько 7-10 хвилин до повного випаровування вологи та золотистого кольору.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Розчиніть у 150 мл води борошно, ретельно розмішайте. Влийте в сковороду воду з борошном і паралельно додайте в підливу улюблені приправи - перець, мелений часник та інші. Варіть 3-4 хвилини. Підлива швидко загусне. Додати сметану (її можна замінити на вершки). Якщо ви додали сметану, перемішайте підливу і зніміть з вогню. Якщо вершки, то доведіть їх до кипіння і зніміть з вогню.

Грибна підлива, фото 1000.menu
Грибна підлива, фото 1000.menu

Нагадаємо, що кабачки в сметані будуть кращими за гриби: цей рецепт стане вашим коханим на літо.

Раніше ми повідомляли про геніальний рецепт консервованих огірків: захочете "закатати" тонну .

Також у таку спеку охолодить тільки це: освіжаючий напій зі смородини, справжній порятунок.