Коли в Україні почалися масові відключення світла, багатьом доводилося харчуватися їжею, яка не вимагала використання духовки чи плити, адже ніхто не був готовий до вимкнення світла. Пощастило тим, хто мав запаси.

Однак зараз, маючи такий гіркий досвід, слід добре підготуватися до холодної зими.

Каша з м'ясом у банках, скріншот
Каша з м'ясом у банках, скріншот

Найкраще рішення - це закрити домашні консерви, якими можна буде нагодувати не лише себе, а й усіх сусідів, друзів. Цей рецепт розрахований на 15 баночок каші з м'ясом по півлітра, при цьому можна вибирати будь-які крупи.

Інгредієнти:

  • гречана крупа - 650 г;
  • крупа перлова - 650 г;
  • рис - 650 г;
  • свинина - 2.2 кг;
  • сало - 750 г;
  • цибуля ріпчаста - 5 шт.;
  • морква - 4 шт.;
  • сіль - 15 ч. л.;
  • перець чорний мелений, вода за смаком.

Як приготувати:

  1. Цибулю та моркву почистіть, промийте. Цибулю подрібніть, а моркву натріть на тертці. Сало наріжте на дрібні шматочки та покладіть у розігріту сковороду, щоб витопити жир. Як тільки отримаєте золотаві шкварочки - вийміть їх зі сковороди, а в жир викладете нарізану цибулю. Пасеруйте його до готовності.
  2. Цибулю дістаньте та відставте в окремій мисці. У цю ж сковороду з жиром покладете моркву натерту, смажте до готовності. Зніміть з вогню і змішайте у великій мисці смажену цибулю, моркву та шкварки. М'ясо промийте та обсушіть. Наріжте шматочками і розділіть на 15 банок 0.5 л. У кожну банку закладайте приблизно 150 г м'яса.
  3. Крупу промийте, викладіть шаром на м'ясо - по 5 банок за кожен вид. У кожну банку закладайте по 130 г сирої крупи. Далі порівну розкладіть по банкам засмажку.
  4. У кожну банку додайте по одній чайній ложці солі без гірки та по третині чайної ложки чорного перцю. Залийте все холодною водою до країв.
  5. Банки накрийте кришками, поставте в глибоке деко. В лист налийте воду і відправте в холодну, не розігріту духовку. Увімкніть духовку спочатку на температуру 200 градусів. Як тільки каша почне кипіти, зменште температуру до 120-130 градусів. Готуйте з моменту закипання 3-4 години.
  6. Потім вимкніть духовку, дістаньте банки з кашею і закатайте кришками, переверніть, укутайте і залиште до охолодження. Потім заберіть у темне прохолодне місце.

Каша з м'ясом у банках, фото shuba
Каша з м'ясом у банках, фото shuba

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

Нагадаємо, що влітку лише солодка: як приготувати піцу з полуниці та бананів, рецепт.

Раніше ми повідомляли, що такі фрикадельки достеменно ніхто не пробував: вся справа в соусі, секретний рецепт.