Сезон консервації триває, а господарки навіть не мають часу для відпочинку, тому що з кожним разом встигають нові фрукти та овочі. Зокрема, злива з'явиться на прилавках наприкінці липня.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа цим рецептом варення зі сливи виходить дуже насиченим і густим, а текстура більше схожа на джем. До того ж, кісточок доведеться позбутися, а запастися всього 2 продуктами.
Інгредієнти:
- Сливи – 1 кг
- Цукор - 1 кг
Як приготувати:
Помиту сливу порізати навпіл. Позбудьтеся кісточок і гілочок. Потім для зручності поріжте ще на четвертинки і покладіть в блендер. Невеликими порціями подрібніть сливу до дрібних шматочків, але не доводьте до однорідного стану пюре. Далі фруктову масу перекладете в каструлю, в якій готуватимете.
Потім засипте туди цукор та перемішайте. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть до потрібної густоти. Час може бути від 30 хвилин до 1 години, на вашу думку. Чим довше варити, тим густіше буде варення. При цьому не забувайте майбутній джем періодично помішувати.
Готове варення розкладіть по стерильним банкам і щільно закрийте кришками. Залишіть при кімнатній температурі до охолодження. Потім приберіть сливові ласощі для зберігання в прохолодне місце.
Нагадаємо, що влітку лише солодка: як приготувати піцу з полуниці та бананів, рецепт.
Раніше ми повідомляли, що такі фрикадельки достеменно ніхто не пробував: вся справа в соусі, секретний рецепт.
Також ми повідомляли, що варення на сковорідці – це дуже смачно: як приготувати відмінну консервацію зі смородини, рецепт.