Щоб не чекати на зиму, вже зараз можна приготувати малосольні помідори. Вони вважаються абсолютним хітом цього літа.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ пакетах можна солити не лише огірки, а й невеликі томати чи навіть кабачки. Виходить неймовірно смачно, а головне швидко – вони будуть готові вже за годину, але для кращого ефекту можна почекати і день-два. Зберігати малосольні томати слід у холодильнику.
Інгредієнти:
- Томати 1 кг
- Сіль кам'яна 1 ст. л.
- Цукор 0.5 ст. л.
- Часник, зубчики 3 шт.
- Петрушка, гілочка 20 г
- Кріп, гілочка 20 г
- Перець чорний горошок 3 шт.
- Перець запашний, горошок 3 шт.
Як приготувати:
Помийте томати і обсушіть на рушнику або серветці. Хвостик з плодоніжкою видаліть. На протилежному від хвостика боці зробіть ледь помітний неглибокий надріз хрестоподібний, це прискорить процес соління. Покладіть помідори у пакет із застібкою або звичайний поліетиленовий пакетик.
Часник почистіть, помийте, наріжте дрібно або пропустіть через прес. Покладіть у помідори. Зелень помийте, злегка просушіть від зайвої рідини, подрібніть та пожіть у пакет до помідорів.
Додайте сіль, цукор, перець горошком і зав'яжіть пакет (або застебніть застібку). Акуратно пам'ятайте пакет у руках, щоб спеції та зелень поступово перемішалися.
Покладіть пакет із помідорами в глибоку миску і залиште при кімнатній температурі на годину. За цей час необхідно струшувати пакет кілька разів. За годину помідори вже можна їсти.
Нагадаємо, що якщо не зробите цю закрутку, то сильно пошкодуєте: рецепт густого варення зі слив.
Раніше ми повідомляли про відпочинок у спеку і без головного болю вгамує безалкогольний Апероль Шприц: як зробити смачніше.
Також ми повідомляли, що варення на сковорідці – це дуже смачно: як приготувати відмінну консервацію зі смородини, рецепт.