Щоб не чекати на зиму, вже зараз можна приготувати малосольні помідори. Вони вважаються абсолютним хітом цього літа.

У пакетах можна солити не лише огірки, а й невеликі томати чи навіть кабачки. Виходить неймовірно смачно, а головне швидко – вони будуть готові вже за годину, але для кращого ефекту можна почекати і день-два. Зберігати малосольні томати слід у холодильнику.

Помідори. Фото: скрін youtube
Помідори. Фото: скрін youtube

Інгредієнти:

  • Томати 1 кг
  • Сіль кам'яна 1 ст. л.
  • Цукор 0.5 ст. л.
  • Часник, зубчики 3 шт.
  • Петрушка, гілочка 20 г
  • Кріп, гілочка 20 г
  • Перець чорний горошок 3 шт.
  • Перець запашний, горошок 3 шт.

Як приготувати:

Помийте томати і обсушіть на рушнику або серветці. Хвостик з плодоніжкою видаліть. На протилежному від хвостика боці зробіть ледь помітний неглибокий надріз хрестоподібний, це прискорить процес соління. Покладіть помідори у пакет із застібкою або звичайний поліетиленовий пакетик.

Часник почистіть, помийте, наріжте дрібно або пропустіть через прес. Покладіть у помідори. Зелень помийте, злегка просушіть від зайвої рідини, подрібніть та пожіть у пакет до помідорів.

Популярні новини зараз
На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Додайте сіль, цукор, перець горошком і зав'яжіть пакет (або застебніть застібку). Акуратно пам'ятайте пакет у руках, щоб спеції та зелень поступово перемішалися.

Покладіть пакет із помідорами в глибоку миску і залиште при кімнатній температурі на годину. За цей час необхідно струшувати пакет кілька разів. За годину помідори вже можна їсти.

Малосольні помідори, фото shuba
Малосольні помідори, фото shuba

Нагадаємо, що якщо не зробите цю закрутку, то сильно пошкодуєте: рецепт густого варення зі слив.

Раніше ми повідомляли про відпочинок у спеку і без головного болю вгамує безалкогольний Апероль Шприц: як зробити смачніше.

Також ми повідомляли, що варення на сковорідці – це дуже смачно: як приготувати відмінну консервацію зі смородини, рецепт.