Поки триває сезон овочів, потрібно встигнути багато чого приготувати, тому що м'ясо засвоюється набагато довше і складніше, овочеві котлети - ідеальний варіант.

Котлети можна приготувати зі всіляких овочів, але за цим рецептом в основі баклажани. Виходить смачно, швидко та досить ситно.

Баклажани, скріншот
Баклажани, скріншот

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт. (450 гр.)
  • лук – 1 шт. (100 гр.)
  • морква – 50 гр.
  • картопля – 3-4 шт. (400 гр.)
  • часник – 2 зубчики
  • яйця – 2 шт.
  • мука – 2-3 ст.л.
  • сіль
  • перець

Для соусу:

  • майонез – 60 грн.
  • вершки або сметана – 60 г.
  • часник – 1-2 зубчики
  • зелень кропу – 5 гр.

Як приготувати овочеві котлети?

Очищені від шкірки і плодоній баклажани і цибулю пропускаємо через м'ясорубку і викладаємо в друшляк, щоб стікав сік. Далі на дрібній тертці натираємо моркву. Змішуємо її з баклажанами з цибулею, додаємо видавлений через прес часник, борошно та сіль.

Перемішуємо, додаємо яйце і знову добре перемішуємо. Далі натираємо картопля на великій тертці, додати до неї яйце, сіль та перець за смаком. Перемішуємо.

Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

На долоню викладаємо трохи картоплі, зверху викладаємо овочевий фарш із баклажанів та закриваємо ще одним шаром картоплі. Надаємо форму котлети. Добре розігріваємо сковороду з маслом і викладаємо котлети та під накритою кришкою смажимо до рум'яної скоринки з двох боків.

Обсмажені котлети перекладаємо у форму для запікання та відправляємо в духовку дійти до готовності на 15–20 хвилин при температурі 150 градусів. Готуємо соус з майонезу, сметани (вершків), часнику та зелені. Котлети подаємо разом із соусом.

Котлети з баклажанів, скріншот
Котлети з баклажанів, скріншот

Нагадаємо, навіщо платити більше? Рецепт консервації кабачків, щоб вони були схожі на ананаси.

Раніше ми повідомляли, що дуже схожі на бочкові: рецепт малосольних помідорів у пакеті за годину.