Поки триває сезон овочів, потрібно встигнути багато чого приготувати, тому що м'ясо засвоюється набагато довше і складніше, овочеві котлети - ідеальний варіант.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКотлети можна приготувати зі всіляких овочів, але за цим рецептом в основі баклажани. Виходить смачно, швидко та досить ситно.
Інгредієнти:
- баклажани – 2 шт. (450 гр.)
- лук – 1 шт. (100 гр.)
- морква – 50 гр.
- картопля – 3-4 шт. (400 гр.)
- часник – 2 зубчики
- яйця – 2 шт.
- мука – 2-3 ст.л.
- сіль
- перець
Для соусу:
- майонез – 60 грн.
- вершки або сметана – 60 г.
- часник – 1-2 зубчики
- зелень кропу – 5 гр.
Як приготувати овочеві котлети?
Очищені від шкірки і плодоній баклажани і цибулю пропускаємо через м'ясорубку і викладаємо в друшляк, щоб стікав сік. Далі на дрібній тертці натираємо моркву. Змішуємо її з баклажанами з цибулею, додаємо видавлений через прес часник, борошно та сіль.
Перемішуємо, додаємо яйце і знову добре перемішуємо. Далі натираємо картопля на великій тертці, додати до неї яйце, сіль та перець за смаком. Перемішуємо.
На долоню викладаємо трохи картоплі, зверху викладаємо овочевий фарш із баклажанів та закриваємо ще одним шаром картоплі. Надаємо форму котлети. Добре розігріваємо сковороду з маслом і викладаємо котлети та під накритою кришкою смажимо до рум'яної скоринки з двох боків.
Обсмажені котлети перекладаємо у форму для запікання та відправляємо в духовку дійти до готовності на 15–20 хвилин при температурі 150 градусів. Готуємо соус з майонезу, сметани (вершків), часнику та зелені. Котлети подаємо разом із соусом.
Нагадаємо, навіщо платити більше? Рецепт консервації кабачків, щоб вони були схожі на ананаси.
Раніше ми повідомляли, що дуже схожі на бочкові: рецепт малосольних помідорів у пакеті за годину.