У вівторок, 6 серпня, українці із різних куточків країни святкують Яблучний Спас. Багато хто вважає це свято по-справжньому особливим і готують особливі страви, дотримуються посту.

Ми підготували кілька чудових рецептів, які чудово підійдуть для цих святкових днів.

Курка з яблуками

Досить проста і смачна страва буде чудовою прикрасою вашого столу. Крім того, за його допомогою можна влаштувати свято для шлунка всієї родини.

Отже, для приготування вам знадобиться :

Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Показати ще

одна невелика курка, десять маленьких яблук кислих сортів, чайна ложка аджики, дві столові ложки майонезу, по чайній ложці кетчупу та приправи "Хмелі-сунелі", третина чайної ложки меленого чорного перцю, а чверть - меленої паприки, щіпка солі.

Спосіб приготування:

змішайте в окремій ємності аджику, майонез, кетчуп, перець, сіль, хмелі-сунелі, паприку. Ретельно вимийте курку, залиште на якийсь час, щоб вона просохла. На грудці розріжте її навпіл, щоб вона повністю розпласталася. Змастіть тушку сумішшю зі спеціями, покладіть її розрізом униз на деко з пергаментом. Помийте яблука, розріжте на кілька частин, розкладіть по колу біля тушки. Після цього помістіть в духовку і запікайте 35-40 хвилин|мінути| при температурі до 200 градусів.

Шарлотка, фото: Знай.ua
Шарлотка, фото: Знай.ua

Яблучний пиріг "Шарлотка"

Це досить прості і смачні ласощі. На все знадобиться близько 30 хвилин.

Інгредієнти:

п'ять яблук, чотири яйця, 170 г пшеничного борошна, 150 г цукру, чайна ложка ванільного цукру, чотири столові ложки молока, три столові ложки рослинної олії, чайна ложка розпушувача та цукрова пудра. Спосіб приготування:

очистіть яблука , наріжте невеликими кубиками. Яйця збийте разом із цукром, додайте туди ванільний цукор, молоко та олію. Потроху підсипайте борошно разом із розпушувачем і замісіть не дуже густе тісто. Після цього змастіть|змазати| маслом|мастилом| форму для випікання і відправте туди тісто, потім викладіть порізані яблука зверху. Випікайте пиріг 40 хвилин|мінути| при температурі до 180 градусів.

Австралійський яблучний штрудель

Один із найулюбленіших десертів ласунів.

Для приготування вам знадобиться :

50 г цукрової пудри 125 г вершкового масла|мастила| 75 г яблучного соку, 65 г води.

Спосіб приготування:

своїми руками або за допомогою комбайна приготуйте тісто пісочне, але з водою кімнатної температури. Загорніть тісто в плівку та відправте в холодильник на 30 хвилин. Яблука варто очистити від шкірки та насіння. Поріжте на маленькі кубики. Потім змішайте лимонний та яблучний сік, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Після цього в киплячу консистенцію додайте цукор та корицю. А потім у сироп, поки суміш кипить, розведений крохмаль. Згущений сироп з'єднайте з яблуками, добре все перешкодіть.

Візьміть 2/3 тіста, розкотіть між двома шарами харчової плівки і викладіть в заздалегідь змащену олією форму. Трохи присипте поверхню борошном. Розігрійте духовку до 150 градусів. Надішліть туди форму з тестом і нехай запікається 40 хвилин. На верхівці має утворитися золотиста скоринка.

Пісний Штрудель. Фото: Telegram
Пісний Штрудель. Фото: Telegram

Нагадаємо, що не прісні із смачним розсолом: рецепт маринованих міцних помідорів, консервація на зиму.

Раніше ми повідомляли про забуті ласощі з минулого: готуємо сухе київське варення – стародавній десерт, який усім буде до смаку.