У вівторок, 6 серпня, українці із різних куточків країни святкують Яблучний Спас. Багато хто вважає це свято по-справжньому особливим і готують особливі страви, дотримуються посту.

Ми підготували кілька чудових рецептів, які чудово підійдуть для цих святкових днів.

Курка з яблуками

Досить проста і смачна страва буде чудовою прикрасою вашого столу. Крім того, за його допомогою можна влаштувати свято для шлунка всієї родини.

Отже, для приготування вам знадобиться :

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими
Показати ще

одна невелика курка, десять маленьких яблук кислих сортів, чайна ложка аджики, дві столові ложки майонезу, по чайній ложці кетчупу та приправи "Хмелі-сунелі", третина чайної ложки меленого чорного перцю, а чверть - меленої паприки, щіпка солі.

Спосіб приготування:

змішайте в окремій ємності аджику, майонез, кетчуп, перець, сіль, хмелі-сунелі, паприку. Ретельно вимийте курку, залиште на якийсь час, щоб вона просохла. На грудці розріжте її навпіл, щоб вона повністю розпласталася. Змастіть тушку сумішшю зі спеціями, покладіть її розрізом униз на деко з пергаментом. Помийте яблука, розріжте на кілька частин, розкладіть по колу біля тушки. Після цього помістіть в духовку і запікайте 35-40 хвилин|мінути| при температурі до 200 градусів.

Шарлотка, фото: Знай.ua
Шарлотка, фото: Знай.ua

Яблучний пиріг "Шарлотка"

Це досить прості і смачні ласощі. На все знадобиться близько 30 хвилин.

Інгредієнти:

п'ять яблук, чотири яйця, 170 г пшеничного борошна, 150 г цукру, чайна ложка ванільного цукру, чотири столові ложки молока, три столові ложки рослинної олії, чайна ложка розпушувача та цукрова пудра. Спосіб приготування:

очистіть яблука , наріжте невеликими кубиками. Яйця збийте разом із цукром, додайте туди ванільний цукор, молоко та олію. Потроху підсипайте борошно разом із розпушувачем і замісіть не дуже густе тісто. Після цього змастіть|змазати| маслом|мастилом| форму для випікання і відправте туди тісто, потім викладіть порізані яблука зверху. Випікайте пиріг 40 хвилин|мінути| при температурі до 180 градусів.

Австралійський яблучний штрудель

Один із найулюбленіших десертів ласунів.

Для приготування вам знадобиться :

50 г цукрової пудри 125 г вершкового масла|мастила| 75 г яблучного соку, 65 г води.

Спосіб приготування:

своїми руками або за допомогою комбайна приготуйте тісто пісочне, але з водою кімнатної температури. Загорніть тісто в плівку та відправте в холодильник на 30 хвилин. Яблука варто очистити від шкірки та насіння. Поріжте на маленькі кубики. Потім змішайте лимонний та яблучний сік, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Після цього в киплячу консистенцію додайте цукор та корицю. А потім у сироп, поки суміш кипить, розведений крохмаль. Згущений сироп з'єднайте з яблуками, добре все перешкодіть.

Візьміть 2/3 тіста, розкотіть між двома шарами харчової плівки і викладіть в заздалегідь змащену олією форму. Трохи присипте поверхню борошном. Розігрійте духовку до 150 градусів. Надішліть туди форму з тестом і нехай запікається 40 хвилин. На верхівці має утворитися золотиста скоринка.

Пісний Штрудель. Фото: Telegram
Пісний Штрудель. Фото: Telegram

Нагадаємо, що не прісні із смачним розсолом: рецепт маринованих міцних помідорів, консервація на зиму.

Раніше ми повідомляли про забуті ласощі з минулого: готуємо сухе київське варення – стародавній десерт, який усім буде до смаку.