Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які не знають, які "коники" можна творити на кухні в ці серпневі дні, є рецепт простої та дуже смачної страви. Пшоняна каша та соковиті кабачки з морквою та цибулею – гарне поєднання.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНепоганий варіант гарніру або цілком самостійна вегетаріанська страва.
Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв.
Що нам потрібно із продуктів:
- крупа пшоняна - 150 г;
- кабачок – 200 г;
- морква – 50 г;
- цибуля ріпчаста - 50 г;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком;
- олія (для смаження) - 2-3 ч. ложки (20 мл).
Спосіб приготування
Візьміть продукти за списком. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Відправте цибулю у товстодонну каструлю. Моркву очистіть, наріжте тонкими кружальцями і відправте в каструлю.
Влийте олію і поставте каструлю на мінімальний вогонь. Накрийте кришкою і, періодично помішуючи, протушкуйте приблизно 8 хвилин|мінути|, до м'якості. Тим часом промийте пшоно і обдайте окропом. Кабачок наріжте кубиками. До пропареної цибулі з морквою додайте кабачки. Також додайте пшоно.
Влийте 300 мл води, краще відразу окріп. Додати сіль і мелений перець.
Перемішайте і варіть на мінімальному вогні, періодично помішуючи, приблизно 25-30 хвилин, до вбирання води та м'якості крупи. Пшоняна каша з кабачками готова.
Нагадаємо, обов'язково приготуйте це на Яблучний врятував: 3 рецепти дуже смачних страв – від курки до десертів.
Раніше повідомлялося, тандем дині та кавуна: рецепт серпневого вітамінного салату – для тих, хто стежить за фігурою.
Також, запечені, фаршировані баклажани у банках на зиму: на Новий рік стане найкращою закускою.