Влітку багато хто відмовляється від важкої їжі, адже не хочеться перевантажувати свій шлунок у спеку, тому супчики, що охолоджують, - ідеальний варіант.

Всі вже знайомі з окрошкою, але цей суп дещо відрізняється від неї, тому що готується з розсолом та малосольними огірками. Незважаючи на простоту, страва чудово насичує. Щоб зробити його ситнішим, достатньо буде додати варене куряче філе або ковбасу.

малосольні огірки, скріншот з відео
малосольні огірки, скріншот з відео

Що знадобиться з інгредієнтів:

  • Малосольні огірки 8 шт.
  • Редис 200 гр
  • Картопля молода 4 шт.
  • Кефір 250 мл
  • Йогурт без наповнювача 250 мл
  • Розсіл 150 мл
  • Часник, зубчики 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Кріп, гілочка 30 г
  • Цибуля зелена 30 г

Як приготувати суп:

  1. Картоплю помийте, очистіть і зваріть до готовності. Редиска помийте, зріжте хвостики. Натріть на середній тертці варену картоплю, малосольні огірки та редиску. Часник очистіть та пропустіть через прес.
  2. У каструлі змішайте кефір, йогурт та розсіл. Додайте туди терті овочі, пропущені через прес часник, посоліть, поперчіть і перемішайте. Подрібніть кріп і зелену цибулю і покладіть у суп.
  3. Перед подачею поставте суп на годину в холодильник. Прикрасьте кружальцями огірка.

Літній суп, фото shuba
Літній суп, фото shuba

Нагадаємо, що приготуйте у вихідні товариш з яблуками та безе: традиційний український десерт підкорить серця з першого шматочка.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Раніше ми повідомляли, що прочищає кишечник і зміцнюємо імунітет: особливий рецепт каші з пшона та кабачків.

Також стало відомо, що може раки та пиво зайві? 5 незвичайних та смачних рецептів окрошки.