Однією з найкорисніших є обліпиха, яку здавна цінують у народі за її смакові та лікувальні якості. Також із цих маленьких плодів виходить чудовий не лише чай, а й варення.

Варення з обліпихи має безліч корисних властивостей, з яких головні – зміцнення імунітету та серцево-судинної системи, а також покращення безлічі процесів в організмі, що дуже актуально для зими. При цьому готується воно максимально просто та зберігається довго.

Обліпиха, фото suseky
Обліпиха, фото suseky

Інгредієнти:

  • харчова плівка – 1 кг;
  • цукор - 800 гр.

Як приготувати варення:

Потрібно підготувати ягоди для варіння – видалити листя, плодоніжки, зіпсовані плоди. Промити обліпиху в холодній воді та відважити 800 гр цукру. Щоб легше витягти сік, ягоди необхідно бланшувати в соковарці або мультиварці протягом 35 хвилин. Після ягоди потрібно викладати на сито невеликими порціями та протирати.

Отриманий сік обліпихи вилити в чашу мультиварки, змішати з цукром. Уварювати до зменшення об'єму 15 хвилин при відкритій кришці. Якщо уварювати сік обліпихи довше, то виходить ще більш густе варення.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем
Показати ще

Далі залишається просто розлити варення з обліпихи гарячим у стерилізовані банки, закрити їх кришками, перевернути вниз горлечками та охолодити.

Варення з обліпихи, фото suseky
Варення з обліпихи, фото suseky

Нагадаємо, що приготуйте у вихідні товариш з яблуками та безе: традиційний український десерт підкорить серця з першого шматочка.

Раніше ми повідомляли, що прочищає кишечник і зміцнюємо імунітет: особливий рецепт каші з пшона та кабачків.

Також стало відомо, що може раки та пиво зайві? 5 незвичайних та смачних рецептів окрошки.