Піцу люблять мільйони людей, це факт, але досить калорійна. На щастя, її можна зробити на основі баклажанів і без тіста, завдяки чому фігура не постраждає.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦе низьковуглеводна альтернатива традиційної версії, яка, крім смакової насолоди, ще принесе користь організму. Піцу з баклажанами можна зберігати у герметичній ємності в холодильнику до 5 днів. Щоб розігріти піцу, помістіть її в розігріту духовку на 5-10 хвилин або на пару хвилин в мікрохвильову піч.
Інгредієнти:
- Баклажан 450 г
- Сіль за смаком
- Оливкова олія 14 мл
- Томатний соус 60 мл
- Сир Моцарела 85 г
- Базилік, гілочка за смаком
Як приготувати:
Розігрійте духовку до 200ºС і застелите велике деко пергаментним папером. Наріжте баклажани круглими скибочками. Чим тонше ви наріжете баклажани, тим вони будуть м'якшими, але тим швидше вони приготуються.
Розкладіть скибочки в один шар на лист, злегка змастіть верхівку оливковою олією. Посипте кожну скибочку сіллю, а потім запікайте, поки шматочки не стануть м'якими і їх легко проколоти виделкою, приблизно 15 хвилин.
Вийміть баклажани з духовки і додайте томатний соус і сир на кожну скибочку. Поверніть у духовку і запікайте, поки сир не розплавиться, приблизно 5-8 хвилин. Подавайте піцу відразу теплою, зі свіжим базиліком.
Нагадаємо, що приготуйте у вихідні товариш з яблуками та безе: традиційний український десерт підкорить серця з першого шматочка.
Раніше ми повідомляли, що прочищає кишечник і зміцнюємо імунітет: особливий рецепт каші з пшона та кабачків.
Також стало відомо, що може раки та пиво зайві? 5 незвичайних та смачних рецептів окрошки.