Піцу люблять мільйони людей, це факт, але досить калорійна. На щастя, її можна зробити на основі баклажанів і без тіста, завдяки чому фігура не постраждає.

Це низьковуглеводна альтернатива традиційної версії, яка, крім смакової насолоди, ще принесе користь організму. Піцу з баклажанами можна зберігати у герметичній ємності в холодильнику до 5 днів. Щоб розігріти піцу, помістіть її в розігріту духовку на 5-10 хвилин або на пару хвилин в мікрохвильову піч.

Баклажани, скріншот
Баклажани, скріншот

Інгредієнти:

  • Баклажан 450 г
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія 14 мл
  • Томатний соус 60 мл
  • Сир Моцарела 85 г
  • Базилік, гілочка за смаком

Як приготувати:

Розігрійте духовку до 200ºС і застелите велике деко пергаментним папером. Наріжте баклажани круглими скибочками. Чим тонше ви наріжете баклажани, тим вони будуть м'якшими, але тим швидше вони приготуються.

Розкладіть скибочки в один шар на лист, злегка змастіть верхівку оливковою олією. Посипте кожну скибочку сіллю, а потім запікайте, поки шматочки не стануть м'якими і їх легко проколоти виделкою, приблизно 15 хвилин.

Популярні новини зараз
Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Вийміть баклажани з духовки і додайте томатний соус і сир на кожну скибочку. Поверніть у духовку і запікайте, поки сир не розплавиться, приблизно 5-8 хвилин. Подавайте піцу відразу теплою, зі свіжим базиліком.

Піца з баклажанів, фотоshowdream
Піца з баклажанів, фотоshowdream

Нагадаємо, що приготуйте у вихідні товариш з яблуками та безе: традиційний український десерт підкорить серця з першого шматочка.

Раніше ми повідомляли, що прочищає кишечник і зміцнюємо імунітет: особливий рецепт каші з пшона та кабачків.

Також стало відомо, що може раки та пиво зайві? 5 незвичайних та смачних рецептів окрошки.