Почався сезон збирання грибів, який лише нарощуватиме темпи з наближенням осені. Звичайно, у вас, напевно, є 1000 і 1 варіант заготівлі грибів, але чому б не додати ще кілька, якщо вони нереально хороші?

Зараз ми знайшли вам рецепти маринування білих грибів. Також ви дізнаєтесь, як зробити безпечну консервацію у домашніх умовах.

Консервація грибів, зображення з вільних джерел
Консервація грибів, зображення з вільних джерел

Підготовка до маринування

Якість маринованих грибів багато в чому залежить від сировини. Для маринування вибирайте свіжі, міцні білі гриби, уникайте пошкоджених чи червивих грибів. Не потрібно знімати верхню плівку з білих грибів, тому що вона надає маринаду особливий смак та аромат. Важливо пам'ятати, що гриби після збирання повинні бути швидко оброблені, тому що вони втрачають свої корисні властивості через десять годин.

Для заморожування білі гриби попередньо відварюють у підсоленій воді, після чого поміщають у пакет для заморожування та відправляють у холодильник. Хоча заморожені гриби поступаються за смаком свіжим, вони добре зберігають свої властивості та форму.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 9-15 грудня для всіх знаків Зодіаку: неприємності Овнів, щастя Львів та втрати Козерогів Змусять відмовитись від усіх виплат: українцям готують нові правила соціальної допомоги Можна суттєво заощадити: пенсіонерів звільнили від сплати обов'язкового податку ПриватБанк скасував тарифи на основні послуги: кому дозволили не платити комісії
Показати ще

Мариновані білі гриби, скріншот з відео
Мариновані білі гриби, скріншот з відео

Класичний рецепт маринування білих грибів

Для приготування класичного маринаду вам знадобиться:

  • 500 г білих грибів
  • 500 г підсиновиків
  • 12 горошин чорного перцю
  • 2 столові ложки солі
  • 2 чайні ложки цукру
  • 2 лаврові листи
  • 70 мл винного оцту
  • 4 гвоздики

Кроки приготування:

1.Очистіть та наріжте великі екземпляри грибів.

2.Помістіть гриби в каструлю, додайте сіль і доведіть до кипіння, знімаючи піну. Додайте спеції і наприкінці влийте винний оцет.

3. Розкладіть гриби з маринадом по стерилізованих банках і закатайте кришками.

Білий гриб. Фото: скриншот Youtube
Білий гриб. Фото: скриншот Youtube

Мариновані гриби без оцту

Інгредієнти:

  • 500 г білих грибів
  • 2 чайні ложки лимонної кислоти
  • Спеції до смаку

Кроки приготування:

1. Відваріть гриби до готовності, злийте воду і дайте їм охолонути.

2.В кожну банку додайте спеції та лимонну кислоту, викладіть гриби та залийте маринадом.

3.Простерілізуйте банки в духовці та зберігайте у прохолодному місці.

Мариновані гриби з олією

Інгредієнти:

  • 5 кг білих грибів
  • 1 чайна ложка оцтової есенції
  • 2 г лимонної кислоти
  • 1 літр води
  • 3 столові ложки солі
  • 2 столові ложки цукру
  • Кріп за смаком
  • 5 лаврових листів
  • 6 горошин запашного перцю
  • 4–5 часточок часнику
  • Соняшникова олія на смак

Кроки приготування:

1.Очистіть та наріжте гриби, залийте водою. Додайте|добавляйте| лимонну кислоту і варіть 30 хвилин|мінути|, знімаючи піну.

2.Додайте інші спеції і розподіліть гриби з маринадом по банкам, додавши трохи олії.

3. Простерилізуйте банки та закрийте їх кришками.

Мариновані білі гриби з олією, кадр з відео
Мариновані білі гриби з олією, кадр з відео

Нагадаємо, що це смачніше за будь-які пиріжки: рецепт ароматних кексів із зеленою цибулею - найлітніша страва.

Раніше ми повідомляли, що квашена капуста з медом: такий рецепт не знали навіть наші бабусі, але це смачніше, ніж класичний.

Також стало відомо, що кукурудзу можна приготувати за 5 хвилин: секретний спосіб, який заощадить час.