Заготівлі максимально спрощують процес приготування кулинарам, будь то заправка для борщу, соуси або консервовані овочі.

Взимку залишається лише дістати необхідну баночку та відкрити, проте влітку для цього потрібно попрацювати.

Виноградне листя, фото shuba
Виноградне листя, фото shuba

Мало хто знає, але виноградне листя для долми теж можна заготовити на зиму. У банках вони можуть простояти близько року, а для розсолу потрібна лише вода та сіль. Перед приготуванням взимку потрібно трохи їх промити.

Кулинарам рекомендують вибирати молоде листя, без грубих прожилок.

Популярні новини зараз
Польша оголошує війну: "Іноді доводиться обирати" Нацбанк вводить революційні обмеження: перекази з картки на картку за новими правилами Хвиля подорожчання зачепила продукти першої необхідності: скільки зараз коштують популярні крупи та макарони За світло можна платити по 1,72 грн за кВт: можливість, про яку багато хто не знає
Показати ще

Інгредієнти на 6 банок 500 мл:

  • Вода 2 л
  • Сіль кам'яна 2 ст. л.
  • Листя виноградне 3 кг

Як приготувати:

  1. Листя помийте, відберіть молоді, без жорстких прожилок, а стебла обріжте. Банки простерилізуйте, прокип'ятіть кришки 5-7 хвилин. Складіть по п'ять-шість листків віч-на-віч окремими стовпчиками.
  2. Закип'ятіть воду в каструлі, додаючи, як тільки заїкпити на кожен літр 1 столову ложку солі.
  3. Занурюйте на кілька секунд у цей солоний окріп кожну стопку листя і одразу складайте в банки і закатайте. Воду можна доливати, адже вона википає, не забуваючи додавати і сіль. Якщо в банках помітили небагато води, можна додати кілька столових ложок цього розсолу.

Долма, фото з відкритих джерел
Долма, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, що це смачніше за будь-які пиріжки: рецепт ароматних кексів із зеленою цибулею - найлітніша страва.

Раніше ми повідомляли, що квашена капуста з медом: такий рецепт не знали навіть наші бабусі, але це смачніше, ніж класичний.

Також стало відомо, що кукурудзу можна приготувати за 5 хвилин: секретний спосіб, який заощадить час.