Заготівлі максимально спрощують процес приготування кулинарам, будь то заправка для борщу, соуси або консервовані овочі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВзимку залишається лише дістати необхідну баночку та відкрити, проте влітку для цього потрібно попрацювати.
Мало хто знає, але виноградне листя для долми теж можна заготовити на зиму. У банках вони можуть простояти близько року, а для розсолу потрібна лише вода та сіль. Перед приготуванням взимку потрібно трохи їх промити.
Кулинарам рекомендують вибирати молоде листя, без грубих прожилок.
Інгредієнти на 6 банок 500 мл:
- Вода 2 л
- Сіль кам'яна 2 ст. л.
- Листя виноградне 3 кг
Як приготувати:
- Листя помийте, відберіть молоді, без жорстких прожилок, а стебла обріжте. Банки простерилізуйте, прокип'ятіть кришки 5-7 хвилин. Складіть по п'ять-шість листків віч-на-віч окремими стовпчиками.
- Закип'ятіть воду в каструлі, додаючи, як тільки заїкпити на кожен літр 1 столову ложку солі.
- Занурюйте на кілька секунд у цей солоний окріп кожну стопку листя і одразу складайте в банки і закатайте. Воду можна доливати, адже вона википає, не забуваючи додавати і сіль. Якщо в банках помітили небагато води, можна додати кілька столових ложок цього розсолу.
Нагадаємо, що це смачніше за будь-які пиріжки: рецепт ароматних кексів із зеленою цибулею - найлітніша страва.
Раніше ми повідомляли, що квашена капуста з медом: такий рецепт не знали навіть наші бабусі, але це смачніше, ніж класичний.
Також стало відомо, що кукурудзу можна приготувати за 5 хвилин: секретний спосіб, який заощадить час.