Уникаєте у своєму меню баклажани через їх смак та гіркоту? Ми маємо відмінний рецепт страви, яка змінить ваше ставлення до цього продукту.

Можливо, воно навіть стане коханим. Ним поділилися кулінарка Ірина Димитрова у Instagram.

Баклажани в кисло-солодкому соусі. Фото Instagram
Баклажани в кисло-солодкому соусі. Фото Instagram

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт.
  • перець – 2 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • перець чилі – 1 шт.
  • часник – 2-3 зубчики.
  • крохмаль – 3 ст. л.

Баклажани в кисло-солодкому соусі. Фото Instagram
Баклажани в кисло-солодкому соусі. Фото Instagram

Соус:

  • соєвий соус – 5 ст. л.
  • яблучний чи рисовий оцет – 3 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • часник – 2-3 зуби.

Загущувач:

  • крохмаль – 1 ст. л.
  • вода - 50-100 мл

Спосіб приготування:

З баклажанів частково зріжте шкірку і наріжте великими шматками. Обвалюйте в крохмалі і смажте в глибокій сковороді у великій кількості олії до золотистої скоринки. Відкиньте на сито, щоб зайва олія втекла.

Популярні новини зараз
Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки Вистачить на ситу старість: яку пенсію нарахують мобілізованим українцям Українців залишать в злиднях: готують жорсткі перевірки усім В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення
Показати ще

Перець та цибулю наріжте великими шматками. Також наріжте перець чилі та подрібніть часник.

Баклажани в кисло-солодкому соусі. Фото Instagram
Баклажани в кисло-солодкому соусі. Фото Instagram

Окремо обсмажте перець, цибулю, часник та перець чилі до золотистого кольору. Приблизно 3-4 хвилини. До сковороди додайте баклажани і перемішайте.

Баклажани в кисло-солодкому соусі. Фото Instagram
Баклажани в кисло-солодкому соусі. Фото Instagram

Для соусу: змішайте соєвий соус, оцет, цукор та часник. Залийте в сковороду, перемішайте і гасіть 1-2 хвилини до загущення. Крохмаль може знадобитися не весь - дивіться по консистенції.

Баклажани в кисло-солодкому соусі. Фото Instagram
Баклажани в кисло-солодкому соусі. Фото Instagram

Готову страву посипаємо нарізаною кінзою чи зеленню.

Нагадаємо, що найкраща консервація для огірків , які перезріли: рецепт найсмачнішої ікри у вашому житті.

Раніше ми повідомляли, що більше ніколи не купуватимете в магазині: приготуйте вишуканий вершковий сир із несподіваного інгредієнта.