Однією з найпопулярніших солодких заготовок на зиму є варення, але якщо ви хочете урізноманітнити асортименти домашньої консервації, обов'язково приготуйте мармелад.

Його можна їсти із хлібом, йогуртами і навіть додавати у різну випічку.

Мармелад з абрикосів, скріншот
Мармелад з абрикосів, скріншот

Мармелад ідеально зберігає смак і аромат абрикосів, тому ви зможете насолоджуватися ними навіть холодної зими. Готується він дуже просто, при цьому кулінарам знадобиться всього 3 інгредієнти.

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор - 0,5 кг
  • Агар-агар - 8 гр

Абрикоси, скріншот: YouTube
Абрикоси, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема До 3400 гривень: українців будуть оштрафувати за електролічильники Нові комунальні тарифи з 1 жовтня: українцям доведеться платити вдвічі більше Знайдуть всіх: як вручатимуть повістки українцям без прописки
Показати ще

Як приготувати мармелад, покроковий рецепт:

  1. Абрикоси промийте та видаліть кісточки.
  2. Перебийте абрикоси блендером, додайте агар (можна використовувати готову суміш мармеладку), перемішайте.
  3. Доведіть до кипіння, всипте цукор, перемішуючи, доведіть до кипіння і варіть протягом 3-5 хвилин (не зменшуйте вогонь до мінімуму, дайте суміші залишити для активації агару).
  4. Розлийте по стерилізованих баночках, закрийте сухими стерилізованими кришками, переверніть і укутайте до повного охолодження.

Варто відзначити, крім приготування заготовок на зиму, дуже важливо забезпечити ідеальні умови зберігання. Домашня консервація не любить високих температур та прямих сонячних променів.

Нагадаємо, що найкраща консервація для огірків , які перезріли: рецепт найсмачнішої ікри у вашому житті.

Раніше ми повідомляли, що більше ніколи не купуватимете в магазині: приготуйте вишуканий вершковий сир із несподіваного інгредієнта.

Також не зайвими будуть класичний, без оцту і навіть із олією: 3 рецепти маринування білих грибів.