Під час сезону овочів можна приготувати безліч смакоти з баклажанів, зокрема зробити консервацію.

Однак багато господинь стикаються з тим, що вони можуть гірчити. На щастя, ця проблема легко вирішується.

Баклажани, скріншот
Баклажани, скріншот

"Синенькі" часто можуть віддавати гіркотою у сирому вигляді, тому перед приготуванням їх вимочують у солоній воді. Перш ніж розпочати "водні процедури", потрібно знати про деякі нюанси.

Так, баклажанам вистачить лише 30 хвилин у солоній холодній воді, щоб позбутися неприємної гіркоти. Однак кулінарам також варто дотримуватись пропорцій: 1 столова ложка солі на 1 літр прохолодної води. Співвідношення солі і води можна трохи змінювати, але все ж таки краще використовувати саме таку пропорцію.

Популярні новини зараз
В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Мобілізованим оголосили важливе нововведення Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Баклажани на зиму, скріншот: YouTube
Баклажани на зиму, скріншот: YouTube

Молоденькі баклажани зазвичай не гірчать, тільки старі та залежалі мають таку особливість. Як їх вимочувати:

  • Баклажани нарізаємо кружальцями або часточками
  • Розводимо сіль у холодній воді (1 столова ложка солі на літр води).
  • Нарізані шматочки баклажана поміщаємо в глибоку посудину з солоною водою і притискаємо їх зверху тарілкою, оскільки вони виринають у воді на поверхню. Вимочуємо овоч 30 хвилин, після чого перекладаємо баклажани на друшляк і промиваємо в холодній проточній воді.

Баклажани, фото freepik
Баклажани, фото freepik

Нагадаємо про дуже ароматне варення з аличі з вином: рецепт, який точно не дасть нудьгувати взимку.

Раніше ми повідомляли, що не закручуйте все у варення: рецепт ароматного мармеладу з абрикосів .