Варто спробувати щось новеньке, коли звичайні консервовані помідори набридли.

Томати в яблучному соку з імбиром будуть ароматними та пікантними, зігріють холодним зимовим вечором.

Мариновані помідори із яблучним соком готуються дуже просто. Насамперед слід підготувати:

  • Томати – 1 кг;
  • Сік яблук – 1 л;
  • Цукор – 2 столові ложки;
  • Сіль – 1 столова ложка;
  • Імбир сухий – 1 чайна ложка.

Якщо під рукою немає сухого імбиру, можна в кожну баночку додати свіжий шматочок або потерти. Томати повинні бути приблизно однакові за розміром, м'ясисті та стиглі. Є спеціальні сорти томатів для закруток.

Популярні новини зараз
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Помідори, фото suseky
Помідори, фото suseky

Після того як їх вимили і висушили, слід проколоти зубочисткою в кількох місцях. Бажано у плодоніжки, а також серед плода. Банки перед приготуванням слід ретельно промити, стерилізувати та покласти в них томати.

Сік із яблук можна взяти готовий, а можна видавити зі свіжих яблук.

Яблука мають бути трохи з кислинкою. Також можна зробити не суто яблучний, але з домішками виноградного соку. У сік слід додати імбир та цукор, вказаний у рецепті.

Імбир, фото з вільних джерел
Імбир, фото з вільних джерел

Цукор, кадр з відео
Цукор, кадр з відео

Все гріємо у спеціальній каструлі до кипіння. Томати, що знаходяться у банках, заливаємо приготованою рідиною. Далі слід підготувати досить велику каструлю, щоби там помістилися всі банки. На дно цієї посудини кладемо рушник і на нього ставимо банки. Води слід залити трохи нижче кришок банок та пастеризувати банки протягом півгодини. Після пастеризації, банки слід закрутити і огорнути до остигання. Великі банки розміром 3 літрів потрібно пастеризувати близько години.

Нагадаємо про цілих 2 рецепти того самого часникового соусу, який зробить м'ясо та салат дуже пікантними.

Раніше ми повідомляли, що варіть пельмені і все не зваріть правильно: яку помилку ви точно припускаєте, тому що вірите в міф.