Ми всі знаємо, що приготувати яйця можна лише зваривши їх, або підсмажити на сковороді. Однак, як виявилося, це зовсім неправильне припущення. Яйця можна приготувати без нагрівальних процесів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОдин із українських фудблогерів заявив, що приготування яєць відбувається, коли білки денатуруються, тому будь-який процес, що викликає хімічну зміну білка, може "готовити їжу".
По суті, все, що потрібно для цього процесу, це сире яйце та алкоголь – горілка, ром чи спирт.
"Чим вищий відсоток спирту, тим швидше відбувається хімічна реакція та приготування", - розповідає блогер.
Як "зварити" яйце без варіння:
Перелийте алкоголь у склянку чи іншу невелику ємність. Розбийте яйце всередину, щоб воно повністю опинилося в рідині. Після того як яєчний білок побіліє, зачекайте, поки звариться жовток.
Залежно від відсотка алкоголю реакція триває щонайменше години. Яйце звариться набагато швидше, якщо ви зварите його звичайним способом, а в цьому випадку потрібно дочекатися, поки спирт проникне в яйце.
"Зварене в спирті яйце їстівне, але містить високу концентрацію спирту. Якщо ви вирішите їсти його, ймовірно, найкраще використовувати його в коктейлі", - йдеться у повідомленні.
Наукове пояснення
Яєчний білок переважно складається з білка альбуміну. Через кілька хвилин після додавання яйця до алкоголю напівпрозорий яєчний білок починає каламутніти. Спирт бере участь у хімічній реакції, денатуруючи чи змінюючи конформацію білкових молекул, щоб вони могли утворювати нові зв'язки. Коли спирт дифундує в яєчний білок, реакція продовжується, і яєчний білок стає білим.
Яєчний жовток містить трохи білка, але також багато жиру, який алкоголь негаразд впливає. Протягом 1-3 годин, переважно залежно від концентрації алкоголю, яєчний білок стає білим, а яєчний жовток жорстким.
Приготування у такий спосіб також вбиває неприємні хвороботворні мікроорганізми, які можуть спричинити харчове отруєння. Спирт, як і тепло, є чудовим дезінфікуючим засобом.
Нагадаємо, котлети з курячої печінки - краще, ніж зі звичайного фаршу: рецепт, який потрібно зберегти.
Раніше повідомлялося, овочі почистіть вдвічі швидше: секретний лайфхак, який приховують багато кухарів.
Також, в бульйон додати картоплю та вміст банки: заготівля розсольника на зиму, рецепт.