Поки триває сезон баклажанів, ви повинні спробувати ці неймовірні шніцелі в горіховому паніровці. Вони підкорять з першого ж укусу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа смаком такі шніцелі нагадують щось середнє між грибами та м'ясом, а також виходять соковитими, але не жирними. При цьому рецепт дуже легкий.
Інгредієнти:
- Баклажан 600 г
- Яйце 2 шт.
- Волоські горіхи 40 г
- Панірувальні сухарі 80 г
- Борошно пшеничне 50 г
- Часниковий порошок 1 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Соняшникова олія на смак
Як приготувати:
Баклажани обріжте по краях, розріжте навпіл (поперек). Потім половинки, поставивши на зріз, наріжте скибочками завтовшки приблизно 1 див.
Волоські горіхи подрібніть у блендері або натріть на дрібній тертці. Панірувальні сухарі насипте в глибоку тарілку, додайте подрібнені горіхи, сушений часник, 0,5 ч. л. солі та мелений перець. Перемішайте. В іншу глибоку тарілку розбийте яйця і додайте залишок солі. Яйця злегка збовтайте вилкою до з'єднання білка та жовтка.
У третю тарілку насипте борошно. Обваляйте у ній шматочки баклажанів з усіх боків. Потім зануріть заготовки в яєчну масу. Далі — викладіть у тарілку з панірувальними сухарями та горіхами. Також обваляйте баклажани з усіх боків.
На розігріту сковороду додайте 2 ст. л. олії. Викладіть підготовлені скибочки баклажанів. Смажте шніцалі на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку, до утворення рум'яної скоринки.
Обсмажені баклажани в паніровці викладіть на паперовий рушник, щоб вони вбрали зайву олію.
Нагадаємо, що борщ приготується швидше і буде смачнішим: рецепт консервованого буряка.
Раніше ми повідомляли про рецепт забули і дуже дарма : як зробити ліниві біляші з вафельних коржів.