Гуляш – це національна страва угорців та чехів, яку зазвичай готують зі шматочків яловичини, свинини чи телятини, тушковані з копченим шпиком, цибулею, перцем та картоплею.

Цей густий та ситний суп люблять і в Україні. Ситим рецептом закарпатського гуляшу з квасолею поділився фудблогер Алекс Міль на своїй сторінці в Instagram.

Закарпатський гуляш. Фото Freepik
Закарпатський гуляш. Фото Freepik

Інгредієнти:

  • картопля – 1,2 кг
  • свинина – 800 г
  • квасоля – 400 г
  • олія рослинна – 30 г
  • цибуля – 200 г
  • морква – 250
  • пюре помідорів – 200
  • вода – 1 л
  • сіль, перець, паприка, зелень

Спосіб приготування:

Подрібнити цибулю та покласти на розігріту сковороду. Смажити 4-5 хвилин|мінути|, постійно перемішуючи. Додати 1 ст. л. паприки та знову перемішати.

Закарпатський гуляш. Фото скріншот з Instagram
Закарпатський гуляш. Фото скріншот з Instagram

Популярні новини зараз
Якою буде максимальна пенсія у 2025 році: чи очікувати українцям на підвищення виплат Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Порізати і додати|добавляти| в цибулю м'ясо. Смажити 7-8 хвилин|мінути|, постійно перемішуючи.

Натерти моркву та додати до м'яса, додати сіль та перець, пюре помідорів. Варити масу 15 хв.

Закарпатський гуляш. Фото скріншот з Instagram
Закарпатський гуляш. Фото скріншот з Instagram
Порізати та додати картоплю, налити воду та варити 1 годину під кришкою.

Закарпатський гуляш. Фото скріншот з Instagram
Закарпатський гуляш. Фото скріншот з Instagram

Додати консервовану або відварену квасолю, варити ще 10 хвилин. Перед подачею посипати блюдо зеленню. Приємного апетиту!

Самса з індичкою: готуйте , поки духовка розігрівається.

Раніше ми повідомляли про перці, фаршировані баклажанами на зиму: унікальна консервація, яка "вилетить" швидше за інших.

Також стало відомо, що смачно та просто: піца на лаваші з ковбасою – готуємо за лічені хвилини.