Морквяний пиріг – страва, яка має безліч інтерпретацій. Але залишається незмінним його смак та простота приготування.

Для приготування страви знадобляться продукти, які є у кожній українській родині.

Морквяний пиріг. Фото: скрін Ютуб
Морквяний пиріг. Фото: скрін Ютуб

Інгредієнти для пирога:

У яйця додаємо щіпку солі та збиваємо кілька хвилин на середніх обертах. Потім додаємо в збиту суміш цукор і збиваємо до майже білого кольору.

Приготування морквяного пирога. Фото: скрін Ютуб
Приготування морквяного пирога. Фото: скрін Ютуб
Приготування пирога. Фото: скрін Ютуб

Можна додати щіпку ванілі, або кориці, щоб страва вийшла ароматнішою. В отриману масу слід додати рослинну олію (бажано брати рафіновану, щоб вона не мала характерного запаху). Туди ж просіюємо борошно та розпушувач і легко перемішуємо лопаткою.

Настала черга головного продукту - моркви. Для цього її слід помити та почистити, натерти на великій тертці. Дрібна тертка для цього не підходить, тоді як овоч виділятиме надто багато соку і тісто розпливеться. Натерту моркву додаємо в тісто і перемішуємо до однорідності.

Тісто для пирога. Фото: скріншот
Тісто для пирога. Фото: скріншот
Тісто для пирога. Фото: скрін Ютуб

Форму застеляємо пергаментом і виливаємо туди морквяне тісто. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо за 180 градусів 40 хвилин. Щодо часу випікання, то воно має бути приблизно 40 хвилин, а далі слід орієнтуватися за своєю духовкою. Перевірити готовність пирога слід зубочисткою: якщо тісто тягнеться за нею, потрібно трохи почекати.

Краще пиріг підходить охолодженим. Його можна їсти так, а можна помазати кремом з м'якого сиру та жирних вершків або сметани. Він виходить м'яким, вологим і водночас солодким і ніжним до смаку.

Нагадаємо, що краще, ніж деруни: рецепт пишних картопляних оладок із грибним соусом.

Раніше ми повідомляли, що свинина та гарбуз – найкраще, що придумали кулінари: рецет осіннього рагу.