Простий шоколадний кекс від Мері Беррі, який готується буквально за декілька кроків. Якщо шукаєте легкий десерт, який не потребує великої кількості інгредієнтів чи часу, цей шоколадний кекс - саме те, що потрібно.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЙого зручно нарізати на шматочки і подавати до столу, а насичений шоколадний смак порадує навіть найвибагливіших. Цей рецепт ідеальний для тих, хто хоче побалувати себе смачненьким, але не має багато часу на кулінарні експерименти,
Щоб приготувати цей ароматний шоколадний кекс, знадобляться прості інгредієнти, які, можливо, вже є у вашій кухонній шафі:
- Мелений мигдаль - 55 г;
- Масло або маргарин - 225 г (можна взяти те, що є під рукою);
- Борошно - 175 г;
- Цукор - 225 г;
- Какао-порошок - 55 г;
- Яйця великого розміру - 5 шт.;
- Розпушувач - 1,5 ч. л.;
- Біла шоколадна стружка - 150 г.
Крім цього, для шоколадної глазурі візьміть 175 г темного шоколаду та 50 г вершкового масла. Ці інгредієнти додадуть випічці глянцевий шар шоколадної насолоди, яка вдало підкреслить смак самого кексу.
Як приготувати шоколадний кекс від Мері Беррі:
-
Спершу розігрійте духовку до 180 градусів (або 160, якщо у вас духовка з конвекцією). Якщо у вас газова плита, встановіть рівень 4. Підготуйте дві форми для випікання хліба об'ємом приблизно 450 г кожна, змастіть їх маслом і застеліть пергаментом. Це допоможе легко дістати готовий кекс і уникнути прилипання.
-
Далі візьміть велику миску і з'єднайте в ній всі інгредієнти, окрім білої шоколадної стружки. Збийте суміш міксером на середній швидкості, поки вона не стане легкою, пишною і однорідною. Суміш повинна бути гладкою, а інгредієнти добре змішаними.
-
Додайте 125 г білої шоколадної стружки і акуратно перемішайте ложкою або лопаткою, щоб рівномірно розподілити шоколад у тісті. Тепер розділіть тісто на дві частини і викладіть у форми. Вирівняйте поверхню тіста, щоб кекс випікався рівномірно і красиво піднявся.
-
Випікайте кекси в духовці близько години. Щоб перевірити готовність, злегка натисніть на верхівку кексу - вона повинна бути пружною. Також можна вставити дерев’яну паличку або зубочистку, якщо вона виходить сухою, кекс готовий.
Переходимо до глазурі:
-
Для глазурі розтопіть темний шоколад і вершкове масло на водяній бані. Це означає, що вам знадобиться жаростійка миска, яку потрібно поставити на каструлю з киплячою водою так, щоб миска не торкалася води. Такий метод допоможе рівномірно розтопити шоколад і не допустить його підгоряння.
-
Коли глазур стане однорідною, зніміть миску з вогню і дайте суміші трохи охолонути. Додайте решту білої шоколадної стружки, перемішайте і відразу змастіть верхівки кексів шоколадною масою. Готові кекси можна ще додатково прикрасити, посипте ягодами, шматочками фруктів або улюбленою солодкою посипкою для більш вишуканого вигляду.
Такий шоколадний кекс прекрасно підходить до чашечки кави чи чаю. Ви отримаєте насолоду від кожного шматочка, а приємний аромат шоколаду та мигдалю наповнить вашу кухню затишком.
Раніше ми повідомляли, яблуко-морквяні сирники, які не потрібно смажити.
Гарбузовй манник у лимонному сиропі- детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, рецепт морквяного пирога.