Простий шоколадний кекс від Мері Беррі, який готується буквально за декілька кроків. Якщо шукаєте легкий десерт, який не потребує великої кількості інгредієнтів чи часу, цей шоколадний кекс - саме те, що потрібно.

Його зручно нарізати на шматочки і подавати до столу, а насичений шоколадний смак порадує навіть найвибагливіших. Цей рецепт ідеальний для тих, хто хоче побалувати себе смачненьким, але не має багато часу на кулінарні експерименти, пише Еxpress.

Кекс у чашці, скріншот з відео
Кекс у чашці, скріншот з відео

Щоб приготувати цей ароматний шоколадний кекс, знадобляться прості інгредієнти, які, можливо, вже є у вашій кухонній шафі:

  • Мелений мигдаль - 55 г;
  • Масло або маргарин - 225 г (можна взяти те, що є під рукою);
  • Борошно - 175 г;
  • Цукор - 225 г;
  • Какао-порошок - 55 г;
  • Яйця великого розміру - 5 шт.;
  • Розпушувач - 1,5 ч. л.;
  • Біла шоколадна стружка - 150 г.

Крім цього, для шоколадної глазурі візьміть 175 г темного шоколаду та 50 г вершкового масла. Ці інгредієнти додадуть випічці глянцевий шар шоколадної насолоди, яка вдало підкреслить смак самого кексу.

Популярні новини зараз
Надбавку до пенсії хочуть забрати: хто втрачає понад 2000 гривень Що про вас має знати ТЦК: якими особистими даними не варто ділитися в жодному разі Подвійне підвищення тарифів: українців хочуть залишити з пустими гаманцями За поповнення з терміналу заплатите додатково: банки встановили нові правила
Показати ще

Вершкове масло. Фото: скрін youtube
Вершкове масло. Фото: скрін youtube

Як приготувати шоколадний кекс від Мері Беррі:

  1. Спершу розігрійте духовку до 180 градусів (або 160, якщо у вас духовка з конвекцією). Якщо у вас газова плита, встановіть рівень 4. Підготуйте дві форми для випікання хліба об'ємом приблизно 450 г кожна, змастіть їх маслом і застеліть пергаментом. Це допоможе легко дістати готовий кекс і уникнути прилипання.

  2. Далі візьміть велику миску і з'єднайте в ній всі інгредієнти, окрім білої шоколадної стружки. Збийте суміш міксером на середній швидкості, поки вона не стане легкою, пишною і однорідною. Суміш повинна бути гладкою, а інгредієнти добре змішаними.

  3. Додайте 125 г білої шоколадної стружки і акуратно перемішайте ложкою або лопаткою, щоб рівномірно розподілити шоколад у тісті. Тепер розділіть тісто на дві частини і викладіть у форми. Вирівняйте поверхню тіста, щоб кекс випікався рівномірно і красиво піднявся.

  4. Випікайте кекси в духовці близько години. Щоб перевірити готовність, злегка натисніть на верхівку кексу - вона повинна бути пружною. Також можна вставити дерев’яну паличку або зубочистку, якщо вона виходить сухою, кекс готовий.

Переходимо до глазурі:

  1. Для глазурі розтопіть темний шоколад і вершкове масло на водяній бані. Це означає, що вам знадобиться жаростійка миска, яку потрібно поставити на каструлю з киплячою водою так, щоб миска не торкалася води. Такий метод допоможе рівномірно розтопити шоколад і не допустить його підгоряння.

  2. Коли глазур стане однорідною, зніміть миску з вогню і дайте суміші трохи охолонути. Додайте решту білої шоколадної стружки, перемішайте і відразу змастіть верхівки кексів шоколадною масою. Готові кекси можна ще додатково прикрасити, посипте ягодами, шматочками фруктів або улюбленою солодкою посипкою для більш вишуканого вигляду.

Шоколадні кекси, скріншот: YouTube
Шоколадні кекси, скріншот: YouTube

Такий шоколадний кекс прекрасно підходить до чашечки кави чи чаю. Ви отримаєте насолоду від кожного шматочка, а приємний аромат шоколаду та мигдалю наповнить вашу кухню затишком.

Раніше ми повідомляли, яблуко-морквяні сирники, які не потрібно смажити.

Гарбузовй манник у лимонному сиропі- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, рецепт морквяного пирога.