Три професійні шеф-кухарі розповіли, які сорти картоплі краще використовувати для ідеально кремового пюре. Видання All Recipes звернулося за порадами до Метта Аяла, виконавчого шефа ресторану Francois Frankie у Чикаго, Келсі Барнард Кларк, власниці ресторану Eat KBC в Алабамі, та Кевіна Гіллеспі, співвласника ресторанів Red Beard в Атланті.

Вони назвали три сорти, що мають високий вміст крохмалю й чудово підходять для пюре- "Ратте", "Золото Юкона" та "Рассет Бурбанк"- пише All recipes.

На думку Кевіна Гіллеспі, "Ратте" — ідеальний вибір для пюре, оскільки цей сорт має природний горіховий і маслянистий смак, що дає ніжний смаковий відтінок без зайвих добавок.

"Ця картопля має приємну воскову текстуру, тому розтирається легко, але залишається густою і насиченою" — підкреслив Метт Аял.

Він також зауважив, що знаменитий шеф Жоель Робюшон використовував саме цей сорт для свого фірмового пюре.

Популярні новини зараз
Гороскоп на 20 листопада для всіх знаків Зодіаку: як провести середу без стресів "Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Картопляне пюре, фото: Знай.ua
Картопляне пюре, фото: Знай.ua

Другий варіант — "Золото Юкона", який можна знайти частіше. Він має кремову текстуру та приємний смак, що підходить для класичного картопляного пюре.

Картопляне пюре, фото: кадр з відео
Картопляне пюре, фото: кадр з відео

Якщо ж ви надаєте перевагу легшій, пухкішій консистенції, тоді вам підійде "Рассет Бурбанк". Але будьте обережні, через високий вміст крохмалю цей сорт може стати клейким, якщо не слідкувати за процесом приготування.

Картопляне пюре, фото: кадр з відео
Картопляне пюре, фото: кадр з відео

Окрім того, шефи вказали на сорти, яких краще уникати, якщо хочете ідеально гладке пюре. Серед них- Fingerlings, молода картопля та червона Red Bliss. За словами Аяла, ці сорти надто воскові й не підходять для пюре, адже їхня текстура не дозволяє їм добре розтиратися, і навіть жир (наприклад, масло) не вбирається достатньо, залишаючи картоплю грудкуватою.

Обираючи відповідний сорт, можна отримати справжнє ресторанне пюре вдома.

Раніше ми повідомляли, скільки коштує картопля?

Пюре стане делікатесом- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, що буде з організмом, коли кожен день їсти саму картоплю?