Українці продовжують робити корисні заготівлі, які дуже зручно використовувати для приготування їжі в холодну пору року, коли у доступі немає свіжих овочів чи фруктів.

Морква теж активно заготовляють на зиму, а існує при цьому кілька способів.

Терта морква, фото rioo
Терта морква, фото rioo

Вам залишається вибрати один із найзручніших для себе, а потім з легкістю використовувати овоч. Зберігати заморожену моркву можна до 12 місяців.

Для заморожування краще купувати молоді, міцні коренеплоди, без пошкоджень та слідів гниття. Також українцям рекомендуються вибирати столові, а не пізні ґатунки. Так, спочатку всю моркву потрібно промити, очистити від шкірки і зрізати верхівки.

Популярні новини зараз
Призупинення виплат пенсій: у ПФУ зробили важливу заяву Умовчали – отримали штраф: адвокатка попередила всіх військовозобов'язаних Зарплата більше не матиме значення: українцям призначатимуть пенсії за новою системою Можна суттєво заощадити: пенсіонерів звільнили від сплати обов'язкового податку
Показати ще

Якщо ви хочете заморозити цілу моркву, слідкуйте за тим, щоб вона добре висохла, і лише тоді фасуйте по пакетах. Моркву у такому вигляді зручно нарізати для рибних чи м'ясних страв.

морква
морква

Також овоч можна натерти, нарізати кубиками чи іншої форми. Це найуніверсальніший спосіб для супів та інших страв. Смажена морква теж підійде для таких цілей. Процес заготівлі простий – натерти, обсмажити та розфасувати по пакетах на порції.

Для бланшування залийте моркву окропом на кілька хвилин, а потім одразу холодною водою. Цей трюк не дозволить овочу потемніти.

Морозилка, фото apostrophe
Морозилка, фото apostrophe

Нагадаємо, що поки не дуже холодно, можна готувати і не цькувати себе магазинним: рецепт домашньої Фанти.

Раніше ми повідомляли, як правильно зберігати авокадо: буде свіжим стільки, скільки потрібно.

Також стало відомо, що тепер завжди готуватимете, а не купуватимете: відмінний маринад для оселедця, який вразить усіх, рецепт.