Українці продовжують робити корисні заготівлі, які дуже зручно використовувати для приготування їжі в холодну пору року, коли у доступі немає свіжих овочів чи фруктів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяМорква теж активно заготовляють на зиму, а існує при цьому кілька способів.
Вам залишається вибрати один із найзручніших для себе, а потім з легкістю використовувати овоч. Зберігати заморожену моркву можна до 12 місяців.
Для заморожування краще купувати молоді, міцні коренеплоди, без пошкоджень та слідів гниття. Також українцям рекомендуються вибирати столові, а не пізні ґатунки. Так, спочатку всю моркву потрібно промити, очистити від шкірки і зрізати верхівки.
Якщо ви хочете заморозити цілу моркву, слідкуйте за тим, щоб вона добре висохла, і лише тоді фасуйте по пакетах. Моркву у такому вигляді зручно нарізати для рибних чи м'ясних страв.
Також овоч можна натерти, нарізати кубиками чи іншої форми. Це найуніверсальніший спосіб для супів та інших страв. Смажена морква теж підійде для таких цілей. Процес заготівлі простий – натерти, обсмажити та розфасувати по пакетах на порції.
Для бланшування залийте моркву окропом на кілька хвилин, а потім одразу холодною водою. Цей трюк не дозволить овочу потемніти.
Нагадаємо, що поки не дуже холодно, можна готувати і не цькувати себе магазинним: рецепт домашньої Фанти.
Раніше ми повідомляли, як правильно зберігати авокадо: буде свіжим стільки, скільки потрібно.
Також стало відомо, що тепер завжди готуватимете, а не купуватимете: відмінний маринад для оселедця, який вразить усіх, рецепт.