Конжутний козинак – улюблений смак не лише дорослих, а й дітей.

Приготувати її можна дуже швидко, а головне легко. Для цього знадобиться бажання, 3 інгредієнти, які є у кожного будинку та трохи терпіння.

Козинаки з кунжуту. Фото: скріншот
Козинаки з кунжуту. Фото: скріншот

Для козинаків можна використовувати насіння льону, соняшнику, гарбуза, горіхи, якщо немає кунжуту. У разі зміни рецепт не зміниться.

Необхідні інгредієнти:

Цукор – 200 грамів

Популярні новини зараз
Призупинення виплат пенсій: у ПФУ зробили важливу заяву Змусять відмовитись від усіх виплат: українцям готують нові правила соціальної допомоги Проігнорувати повістку вже не вийде: ТЦК замінить смартфон, введуть важливе правило Порошенко в Штатах шкодить Україні: дратує республіканців нагадуванням, як «зливав» Трампа на користь Гіларі Клінтон, - експерт
Показати ще

Кунжут – 120 грамів

Вершкове масло (82%) – 30 грамів.

Для приготування краще взяти посуд із товстим дном. Спочатку потрібно розтопити цукор до карамельного кольору. Робити це потрібно на маленькому вогні, щоби не було гіркого смаку. Необхідно постійно стежити, щоб цукор не підгорів. Коли колір стає карамельним, додаємо вершкове масло та ретельно вимішуємо.

Козинаки з кунжуту. Фото: скріншот
Козинаки з кунжуту. Фото: скріншот

Олія зробить козина м'якшою. Після цього додаємо кунжут та швидко перемішуємо.

Козинаки з кунжуту. Фото: скріншот
Козинаки з кунжуту. Фото: скріншот
Козинак з кунжута. Фото: скріншот

Аркуш пергаменту змащуємо маслом і виливаємо суміш, зверху накриваємо ще одним листом пергаменту і за допомогою качалки розрівнюємо тоненько. Поки смачності гарячі необхідно розрізати на смужки, щоб у холодному вигляді було краще ламати. Після застигання розламуємо та складаємо у закритий посуд. Лише небагато часу і улюблений смак готовий.

Нагадаємо, що броколі полюблять навіть діти: рецепт солоного пирога з томатами та куркою для чаювання.

Раніше ми повідомляли, що поки не дуже холодно, можна готувати і не цькувати себе магазинним: рецепт домашньої Фанти.