Конжутний козинак – улюблений смак не лише дорослих, а й дітей.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПриготувати її можна дуже швидко, а головне легко. Для цього знадобиться бажання, 3 інгредієнти, які є у кожного будинку та трохи терпіння.
Для козинаків можна використовувати насіння льону, соняшнику, гарбуза, горіхи, якщо немає кунжуту. У разі зміни рецепт не зміниться.
Необхідні інгредієнти:
Цукор – 200 грамів
Кунжут – 120 грамів
Вершкове масло (82%) – 30 грамів.
Для приготування краще взяти посуд із товстим дном. Спочатку потрібно розтопити цукор до карамельного кольору. Робити це потрібно на маленькому вогні, щоби не було гіркого смаку. Необхідно постійно стежити, щоб цукор не підгорів. Коли колір стає карамельним, додаємо вершкове масло та ретельно вимішуємо.
Олія зробить козина м'якшою. Після цього додаємо кунжут та швидко перемішуємо.
Аркуш пергаменту змащуємо маслом і виливаємо суміш, зверху накриваємо ще одним листом пергаменту і за допомогою качалки розрівнюємо тоненько. Поки смачності гарячі необхідно розрізати на смужки, щоб у холодному вигляді було краще ламати. Після застигання розламуємо та складаємо у закритий посуд. Лише небагато часу і улюблений смак готовий.
Нагадаємо, що броколі полюблять навіть діти: рецепт солоного пирога з томатами та куркою для чаювання.
Раніше ми повідомляли, що поки не дуже холодно, можна готувати і не цькувати себе магазинним: рецепт домашньої Фанти.