Нарізати цибулю без сліз — місія можлива! Цибуля є важливим інгредієнтом у багатьох стравах, але її нарізання часто перетворюється на справжнє випробування через сльози та подразнення очей. Проте є простий і доступний лайфхак, який допоможе впоратися з цією проблемою.

Секрет полягає у... хлібі! Просто візьміть шматочок і покладіть його до рота під час нарізання цибулі. Чому це працює? Цибуля виділяє сульфоксиди — хімічні речовини, які викликають сльозотечу. Коли ви жуєте хліб, ці речовини потрапляють до рота, а не подразнюють очі чи ніс. Так, цей метод може викликати більше слини, але результат того вартий- пише Tasting Table.

Цибуля. Фото: скрін youtube
Цибуля. Фото: скрін youtube

Інші способи уникнути сліз під час нарізання цибулі:

  1. Використовуйте гострий ніж. Він розрізає цибулю акуратно, пошкоджуючи менше клітин, які виділяють подразливі речовини.

    Популярні новини зараз
    Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
    Показати ще
  2. Охолоджуйте цибулю. Перед нарізанням покладіть її у холодильник на 30 хвилин. Низька температура уповільнює хімічні реакції, тому подразнення буде менше.

  3. Ріжте під вентиляцією. Поставте кухонний вентилятор або вмикайте витяжку. Потік повітря допоможе відвести сульфоксиди подалі від вашого обличчя.

Ці прості методи зроблять ваш кулінарний досвід комфортнішим, а приготування їжі — справжнім задоволенням. Наступного разу, коли доведеться нарізати цибулю, обирайте будь-який із цих трюків і забудьте про сльози!

Раніше ми повідомляли, помилка, що псує вашу цибулю, чому краще уникати холодильника.

Почистити часник швидко, відокремити листя петрушки та зберігання цибулі- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, популярний овоч може стати дефіцитом, експерти прогнозують ціновий "зашквар".